Jarlov tager orlov: Midlertidig rokade hos Konservative

ROKADE: Der bliver midlertidigt byttet rundt på ordførerskaber hos Konservative, fordi Rasmus Jarlov tager orlov i en måned for at passe sin virksomhed.

Konservative får i maj et nyt ansigt i folketingsgruppen, når Merete Scheelsbeck bliver midlertidigt medlem af Folketinget.

Det sker, fordi Rasmus Jarlov tager orlov i en måned for at passe sin turistvirksomhed.

”Normalt tager min virksomhed kun meget lidt af min tid, da jeg har en leder, som kører hele butikken. Men da den nuværende leder stopper efter fire år, skal jeg oplære en ny her i maj måned. Derfor skal jeg for en kort stund tilbage til erhvervslivet for at sikre virksomhedens fremtid og arbejdspladser,” siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Jarlovs afløser, Merete Scheelsbeck, er 30 år, og hun sidder i byrådet i Høje-Taastrup Kommune.

Hun glæder sig til at prøve kræfter med folketingsarbejdet, som starter 2. maj og varer til begyndelsen af juni.

”Det er nogle dejligt travle uger i folketingsåret, som jeg glæder mig til at blive en del af, og jeg er selvfølgelig allerede begyndt at forberede mig,” siger Merete Scheelsbeck og fortsætter:

”Desuden kan jeg betrygge mine kolleger i folketingsgruppen med, at de ikke skal frygte en vikar fra helvede, men en vikar fra Vestegnen, der er vant til at knokle hårdt for at få gode politiske løsninger i hus."

Forståelse for Jarlovs valg
Konservatives gruppeformand Mette Abildgaard glæder sig til at byde Merete Scheelsbeck velkommen, ligesom hun og folketingsgruppen har forståelse for Rasmus Jarlovs valg:

”I Det Konservative Folkeparti skal der også være plads til erhvervsdrivende kræfter som Rasmus Jarlov, og derfor har vi naturligvis forståelse for hans beslutning,” siger Mette Abildgaard og fortsætter:

”Merete Scheelsbeck har en solid kommunalpolitisk baggrund efter 11 år i byrådet, og det bliver rigtig godt at kunne få gavn af hendes engagement og arbejdsindsats.”

Rasmus Jarlovs ordførerskaber fordeles således:

Merete Scheelsbeck overtager ordførerposterne for beskæftigelse, EU, transport, Grønland og Færøerne fra Rasmus Jarlov, mens Mette Abildgaard bliver midlertidig forsvarsordfører i maj. Anders Johansson overtager finansordførerskabet.

Konservative oplyser, at Rasmus Jarlov ikke kommer til at modtage vederlag under sin orlov.

Forrige artikel Her er den nye pesticidaftale Her er den nye pesticidaftale Næste artikel Esben Lunde om pesticidaftale: Vi passer på grundvandet Esben Lunde om pesticidaftale: Vi passer på grundvandet