Om  
Jeff Bezos

Jeff Bezos trækker sig som daglig leder af Amazon

Jeff Bezos, der har stiftet og stået i spidsen for internetgiganten Amazon de sidste 27 år, trækker sig posten som daglig leder, men fortsætter som bestyrelsesformand. Siden begyndte med salg af bøger, i dag er den verdens største salgsplatform og har introduceret en lang række andre services.

Jeff Bezos vil fra 5. juli ikke længere være administrerende direktør for Amazon, men han fortsætter sit arbejde som bestyrelsesformand.
Jeff Bezos vil fra 5. juli ikke længere være administrerende direktør for Amazon, men han fortsætter sit arbejde som bestyrelsesformand.Foto: Lindsey Wasson
Max Læbo Wulff

Fra og med 5. juli vil direktøren og grundlæggeren Jeff Bezos ikke længere være daglig leder af Amazon.

Det oplyste direktøren ifølge CNN onsdag aften ved Amazons bestyrelsesmøde.

Direktøren meddelte allerede i februar måned, at han havde planer om at trække sig tilbage fra sit arbejde for internetplatformen, men først nu er der kommet dato på. Stifteren fortsætter som bestyrelsesformand, et arbejde han ifølge CNN vil lægge flere kræfter i.

Jeff Bezos grundlagde Amazon den 5. juli 1994 – når han træder tilbage, er det altså præcis 27 år siden, Amazon blev stiftet. Dengang blev der primært solgt bøger på siden.

I dag er platformen verdens største salgsside på internettet, og man kan købe stort set alle produkter på platformen, blandt andet tøj, elektronik og mad. Amazon driver desuden streaming-siden Amazon Prime og har lanceret e-bogslæseren Kindle. Jeff Bezos står også bag Blue Origin, der arbejder på at udbyde rumrejser som turistrejser.

I 2020 lød Amazons omsætning på 386 milliarder dollar. Jeff Bezos er ifølge Forbes verdens rigeste med en formue på 189,2 milliarder dollars.

Jeff Bezos bliver i juli afløst af Andy Jassy, der i øjeblikket er direktør for Amazon Web Service, og han har arbejdet for Amazon, siden Amazon blev grundlagt.

Ifølge CNN beskriver Jeff Bezos Andy Jassy som en, der har ”den energi, der er brug for at holde os i live og som har gjort os specielle”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeff Bezos

Formand og stifter, Amazon
Princeton University (1986), speciale i elektroteknik og datalogi

0:000:00