Om  
Jes Dorph-Petersen

Jes Dorph får medhold i klage over TV 2-advokat

Fhv. tv-vært, journalist Jes Dorph-Petersen har fået medhold i ét af tre klagepunkter over advokatfirmaet Norrbom Vindings undersøgelse af seksuelle krænkelser på TV 2.

Redaktionen

Advokatfirmaet må derfor betale Jes Dorph-Petersen en bøde på 20.000 kroner til Jes Dorph-Petersen. Han blev fyret på baggrund af undersøgelsen i januar.

Det har Advokatnævnet afgjort, skriver fagbladet Journalisten.

Det mangeårige TV 2-ansigt har fået medhold i, at advokatfirmaet tilsidesatte god advokatskik. Ved procesbeskrivelsen havde advokaten tilkendegivet, at der ville komme en vurdering af, om der var udført krænkende handlinger i strid med lovgivningen. Men Dorph-Petersen blev ikke tilstrækkeligt oplyst om, hvilken lovgivning og hvilke bestemmelser, som advokaten mente skulle være overtrådt, skriver fagbladet.

"Den proces, TV 2 og Norrbom Vinding udsatte mig for, var ikke i orden. Som det fremgår af Advokatnævnets afgørelse, var dele af den faktisk ulovlig," skriver Jes Dorph-Petersen i en kommentar.

Han har til gengæld ikke fået ret i sine to andre klager - nemlig at bevisvurderingen var kritisabel, og at der uberettiget blev indhentet personlige oplysninger. Klagepunkterne ligger uden for nævnets mandat, mener Advokatnævnet.

På sin side er advokat i Norrbom Vinding Yvonne Frederiksen "meget overrasket" over nævnets konklusion og vil derfor overveje, om kendelsen skal indbringes for domstolene.

Den 62-årige Jes Dorph-Petersen blev som led i undersøgelsen af medarbejder-kulturen på TV 2 anklaget af to tidligere journalist-praktikanter for seksuelle krænkelser udenfor arbejdstiden tilbage i 2001 og 2003.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jes Dorph-Petersen

Selvstændig konsulent, Tankegods, fhv. studievært, TV 2 m.fl.
journalist (DJH 1984)

0:000:00