Joy Mogensen har mistet sit barn

ORLOV: Kultur- og kirkeminister Joy Mogensens ufødte barn var ikke længere i live, og fødslen blev derfor sat i gang. 

Kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen fødte en datter tidligt lørdag morgen. Men forinden havde lægerne kunnet konstatere, at den lille pige ikke længere var i live, og fødslen blev derfor sat i gang.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Joy Mogensen havde termin her i oktober, og hun gik på orlov fredag.

Statsminister Mette Frederiksen opfordrer pressen og offentligheden til at respektere Joy Mogensens mulighed for i fred at håndtere sin sorg og komme sig efter sin fødsel, står der i pressemeddelelsen.

"At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere," siger Mette Frederiksen.

Vikarer for Joy Mogensen under orloven bliver ministeren for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn, der fungerer som kulturminister, og transportminister Benny Engelbrecht, der fungerer som kirkeminister.

Joy Mogensen har selv skrevet dette opslag på Facebook mandag.

Forrige artikel Dagens overblik: Radikale kræver udenlandsk arbejdskraft, vild natur og national bogklub på finansloven Dagens overblik: Radikale kræver udenlandsk arbejdskraft, vild natur og national bogklub på finansloven Næste artikel  Højeste andel af akademikere i Folketinget siden 1800-tallet  Højeste andel af akademikere i Folketinget siden 1800-tallet