Om  
Flemming Pless

Kendt præst og S-politiker er på orlov

Sognepræst Flemming Pless, der også er regionsrådmedlem i Region Hovedstaden for Socialdemokratiet, går på orlov fra sit virke som præst efter anklager om seksuelt krænkende adfærd.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Flemming Pless, der er sognepræst i Christians Kirke i København og medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for Socialdemokratiet, er gået på orlov fra sin stilling som sognepræst. Det gør han efter anklager om krænkende adfærd og brud på tavshedspligt.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Klagerne bliver fremsat af fem anonyme kvinder og er sendt til Københavns Stift. 

I klagen, som Kristeligt Dagblad har fået adgang til, beskriver de fem kvinder hvilke begivenheder, der har fået dem til at indsende klagen.

En af kvinderne beskriver, hvordan hun har oplevet, at Flemming Pless opførte sig flirtende og beskriver, at han forsøgte at kysse hende under en sjælesorgsoplevelse.

De fire andre kvinder beskriver lignende begivenheder, som de mener har været upassende, og hvor Flemming Press i sit virke som præst for eksempel har forsøgt at kysse dem. Flere af begivenhederne har fundet sted under sjælesorgssamtaler.

Ifølge klagen har oplevelserne fundet sted i perioden fra 1997 til slutningen af 2020.

”Vores budskab er klart: Vi forventer, at du på baggrund af denne henvendelse tager skridt til at sætte en stopper for Flemming Pless’ embedsmisbrug og uetiske adfærd,” skriver kvinderne i klagen.

En anden anklage i klagen lyder, at Flemming Pless har brudt tavshedspligten, og præsten anklages for at have viderefortalt private oplysninger fra fortrolige samtaler.

Flemming Pless vil ikke overfor avisen kommentere sagen på grund af sin stilling som tjenestemand. 

Klagen er desuden sendt til Socialdemokratiet i København og DR – som alle er steder, hvor præsten og politikeren arbejder.

Socialdemokratiet oplyser, at partiet ikke ønsker at blande sig i forhold, der ikke har forbindelse til Flemming Pless’ arbejde for partiet. Københavns Stift ønsker heller ikke at udtale sig om "konkrete personalesager".

Flemming Pless har været præst i Christians Kirke i København siden 1994.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Pless

Sognepræst, Christians kirke
cand.theol., fotograf

0:000:00