Kristian Jensen gav Løkke en sidste hilsen

VENSTRE-LANDSMØDE: Kristian Jensen havde en syrlig hilsen med til både Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg, da han holdt sin afskedstale som næstformand på Venstres landsmøde i Herning. 

"Det her er ikke en farvel-tale. Jeg skal jo ikke på tidlig pension, det er kun, hvis man er nedslidt."

Sådan lød det fra Venstres tidligere næstformand og formandskandidat Kristian Jensen, da han holdt sin tale til partiets landsmøde i Herning.

Bemærkningen var en åbenlys kommentar til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der tidligere på dagen havde holdt sin afskedstale til landsmødet.

Her havde Løkke ironiseret over, at han var den eneste, der havde fået opfyldt et valgløfte af Mette Frederiksen (S), nemlig det om tidlig pension.

Kristian Jensens drilleri over for Løkke, der på det tidspunkt havde forladt landsmødet, var overraskende for de fleste. Inden landsmødet havde der været spænding om, hvorvidt den temperamentsfulde Løkke kunne holde sig i skindet, mens det var forventet, at Kristian Jensen ville runde sin karriere som toppolitiker af i gentleman-stil.

Men mens Løkke koncentrede sig om en slet skjult kritik af hovedbestyrelsen og friholdt Kristian Jensen, fik Løkke altså en sidste hentydning med på vejen fra Jensen. Om end af den ret uskyldige slags.

Mens Kristian Jensens drilleri over for Løkke var udtryk for den årelange personlige konflikt mellem de to, havde Jensen også et mere politisk svirp med i sin tale.

I forhold til Løkke gik det velkendte uenighed mellem de to om Løkkes tanker om en SV-regering: 

"Jeg er tilhænger af, at Venstre har samarbejde med alle partier, men ikke nødvendigvis regeringssamarbejde med alle partier. I mine øjne er Venstre et liberalt parti, der skal stå i spidsen for et borgerligt liberalt Danmark, lød det fra Kristian Jensen.

Derudover kom et stik til hans efterfølger som næstformand, Inger Støjberg, der i sin landsmødetale havde valgt en markant anden retorik om udlændingepolitikken, end Jakob Ellemann-Jensen gjorde i sin tale.

Støjbergs stil var Kristian Jensen tydeligvis ikke tilfreds med:

"Når det gælder udlændingepolitikken, er jeg helt enig med formandens tale. Og det synes jeg bare, man skulle holde sig til," lød det fra Kristian Jensen.

På linje med Lars Løkke og Jakob Ellemann var Kristian Jensens svirp til partifællerne holdt i så tilpas indpakkede vendinger, at det ikke for alvor blev et problem. Men trods indpakningen i forsonlig humor understregede lørdagens taler, at Venstre stadig har både politiske og personlige modsætninger.

,

Forrige artikel Rørt Løkke blev klappet ud trods svirp til Venstres bagland Rørt Løkke blev klappet ud trods svirp til Venstres bagland Næste artikel Friskoler, mobildækning og barnebrude: Læs hele Inger Støjbergs landsmødetale Friskoler, mobildækning og barnebrude: Læs hele Inger Støjbergs landsmødetale
Messerschmidt bliver næstformand i DF

Messerschmidt bliver næstformand i DF

ROKADE: Søren Espersen stopper i DF's gruppeledelse. Det giver plads til, at Morten Messerschmidt kan overtage posten som næstformand i partiet.