Kulturministeren vil genstarte foreningslivet med sommerpakke, der kan række ind i efteråret

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil mindske bureaukrati og papirarbejde i foreningerne og genstarte foreningslivet med en ekstraordinær sommerpakke. Den kan potentielt strække sig ind i efteråret, siger hun.

Kulturminister Joy Mogensen vil hjælpe foreningslivet på fode igen med en sommerpakke, der potentielt også kan række ind i efteråret. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Kulturminister Joy Mogensen vil hjælpe foreningslivet på fode igen med en sommerpakke, der potentielt også kan række ind i efteråret. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Det skal være lettere at drive forening i Danmark, mener kulturminister Joy Mogensen (S). 

De bureaukratiske krav til foreningslivet er for omfattende, og det er kun blevet tydeligere under coronapandemien, som har medført nye udfordringer i form af medlemstab og færre frivillige.

Derfor vil kulturministeren hjælpe foreningslivet ad to veje. Først ved at lytte og indgå i dialog, hvilket sker på en konference i DGI-byen fredag. Dernæst gennem en økonomisk saltvandsindsprøjtning i form af en sommerpakke, der skal fungere som katalysator for genstarten.

“Ønsket om at yde økonomisk hjælp til, at foreningslivet kan komme i gang igen, er meget bredt forankret i Folketingets partier”, siger kulturministeren og uddyber:

“Derfor er de økonomiske muligheder for at understøtte foreningslivet også en del af de igangværende forhandlinger omkring sommerpakken.”

Modsat sidste år, hvor der var meget fokus på, at det hele skulle afvikles i juli måned, så vil vi gerne give sommerpakken mulighed for at strække sig lidt længere. 

Joy Mogensen
Kulturminister (S)

Sommerpakken kan strække sig ind i efteråret
Foreningerne har løftet en stor opgave under corona og har mere end nogensinde brug for at mærke, at politikerne har tillid til dem, mener kulturminister Joy Mogensen.

Derfor ser hun frem til at møde de indbudte organisationer på fredagens konference. 

“Selv om foreningslivet nu er i gang, så er der stadigvæk udfordringer og restriktioner, og derfor glæder jeg mig rigtig meget til at høre, hvad foreningslivet kommer med af idéer i morgen.”

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00