Løkke på Folkemødet: ”Sommeren og efteråret vil komme til at stå i sundhedens tegn”

FOLKEMØDE: Statsminister Lars Løkke Rasmussen benyttede sin tale på Folkemødet til at varme op til regeringens varslede sundhedsreform. Se hele talen her.

ALLINGE: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) slog i sin partiledertale på Folkemødet fast med syvtommersøm, at sundhed bliver det helt store tema i det kommende folketingsår.

”Sommeren og efteråret vil komme til at stå i sundhedens tegn,” sagde statsministeren.

I sin tale ved afslutningsdebatten i Folketinget varslede Løkke, at der efter sommerferien kommer en sundhedsreform, og det gentog han i sin tale på Folkemødet, der udelukkende handlede om sundhed.

”Vi har løftet dansk sundhedsvæsen fra at være i den meget, meget tunge ende til at være nær toppen i Europa. Meget er blevet bedre, men vi er ikke i mål, meget kan blive bedre,” sagde han og fortsatte:

”Derfor vil vi efter sommer lave en samlet sundhedsreform. Det er nu mere end ti år siden, at vi lavede den sidste store reform, og nu er tiden kommet til at give vores sundhedsvæsen et yderligere løft og sætte retning for de næste ti års forbedringer.”

Ifølge Løkke er regeringens ambition, at reformen skal skabe mere sammenhæng og nærhed i sundhedsvæsenet:

”For vi skal undgå det, der stadig sker, at nogle patienter falder ned mellem stolene. Ingen af os er jo ansigtsløse CPR-numre. Vi er mennesker af kød og blod som Isas mor Lea, der tragisk og ulykkeligt døde alt for tidligt. Det er patienter som hende og alle andre, der oplever, at hjælpen kommer for sent, for ukoordineret eller udebliver, som vi skal have i fokus.”

Foruden den varslede reform fortalte Løkke også, at regeringen vil lave en plan for psykiatrien. Dertil kommer, at regeringen i starten af ugen lancerede et nyt udspil, der skal løse udfordringerne med mangel på praktiserende læger.

Forrige artikel K: Vi havde gerne set energi og klima forhandlet samtidig K: Vi havde gerne set energi og klima forhandlet samtidig Næste artikel Topdirektør: Unge må tænke på samfundet, når de vælger uddannelse Topdirektør: Unge må tænke på samfundet, når de vælger uddannelse
Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

ERSTATNING: Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, som sikrer knap 19 milliarder i erstatning til danske minkavlere og følgeerhverv. Over de næste ti år skal avlerne kompenseres for aflivningen af alle mink i kampen mod coronasmitte.