Løkke: Svært at tage nyt udspil alvorligt

RESPONS: Lars Løkke Rasmussen kritiserer regeringens nye integrationsudspil, der afsætter 44 millioner kroner til at få 30.000 flygtninge og indvandrere i arbejde, for at være useriøst. 

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Cecilie Gormsen

Regeringens nye integrationsudspil, som blev fremlagt onsdag, vækker ikke videre begejstring hos Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

For selv om han er enig med Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af regeringen i, at det er en god ide at få flere flygtninge og indvandrere i job, mener han ikke, at regeringens plan kommer til at hjælpe noget videre. Det fortæller han til DR Nyheder. 

Kernen i regeringens udspil er, at der de kommende to år skal sendes 30.000 flere indvandrere og flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Til at løfte den opgave får jobcentrene i kommunerne 44 millioner kroner.

"Det rækker vel til ansættelse af nogle bureaukrater. Men hvis man skaffer 30.000 mennesker i arbejde for 44 millioner kroner, så synes jeg da, at man skulle bruge 88 millioner. Altså, det er lidt svært at tage alvorligt," siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

LÆS MERE: Her er regeringens integrationsplan

Lars Løkke Rasmussen gør det klart, at der skal mere til, før Venstre vil lægge stemmer til lovforslaget. Tidligere har Venstre blandt andet foreslået at indføre en integrationsydelse, som cirka svarer til en udeboendes SU, som skal gives til folk, der kommer til Danmark. Samtidig vil Venstre give en sprogpræmie til dem, der lærer dansk, og dermed hurtigere kan komme ud på arbejdsmarkedet.

Regeringen vil hurtigst muligt fremsætte et lovforslag og satser på, at det kan træde i kraft allerede fra 1. juni.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00