Løkke: Nu begynder vi at skrive regeringsgrundlag

REGERINGSDANNELSE: Efter mandagens regeringsdrøftelser er Venstre, Liberal Alliance og Konservative klar til at skrive et regeringsgrundlag, fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Tirsdag vil Venstre, Liberal Alliance og Konservative begynde at skrive et regeringsgrundlag.

Det fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen efter mandagens ”konstruktive” møder med Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, og Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

”Begge signalerer et ønske om at tage ansvar i den situation, vi befinder os i. Jeg har også fået et godt billede af, hvilke nogle prioriteter, de to partier har,” siger Lars Løkke og tilføjer:

”Og det er baggrund for, at vi i morgen tager hul på at se, om vi kan skrive et fælles regeringsgrundlag, som vi kan danne en ny regering på.”

Det er forventet, at partierne vil begynde skrivearbejde tirsdag eftermiddag.

 Nyt, friskt grundlag
Regeringsdrøftelserne sker efter, at Lars Løkke lørdag i sin tale ved Venstres Landsmøde inviterede Liberal Alliance og Konservative til at danne regering med Venstre. Et tilbud begge partier tog imod. Nu mangler partierne at blive enige om et regeringsgrundlag, før den nye trekløverregering er en realitet.

Statsministeren understreger, at der er tale om et helt nyt grundlag og ikke en opdateret version af det, som den nuværende regering arbejder efter.

”Nu afsøger vi muligheden for at lave en ny regering, og det handler dybest set om at tage et stykke blankt papir frem og få skrevet et grundlag, der kan samle os. Den melding, jeg har fået i dag, er et signal om, at det vil man gerne give et rigtigt seriøst forsøg,” siger Løkke.

Regeringen passer stadig sit arbejde
Der er ikke sat nogen deadline på, hvornår partierne skal nå til enighed, men Løkke siger, at det kan tage lidt tid, før der kan præsenteres en ny regering.

”Det kommer til at tage noget tid, fordi det er vigtigt, at det ikke bare bliver en hurtig enighed, men at det bliver et solidt og gennemarbejdet grundlag, som vi kan se os selv i alle sammen, og som vi også kan stå på og kæmpe fra de kommende mange år,” siger han.

I mellemtiden vil Venstre-regeringen fortsætte sit arbejde, understreger Løkke. Derfor vil der stadig være statsministerens spørgetime tirsdag, ligesom regeringen skal afholde et statsråd onsdag, hvor der skal aflægges referat for Dronningen.

”Det er ikke sådan, at vi bare kan mure os inde på Marienborg og vente på, at der kommer hvid røg op,” siger Løkke.

Forrige artikel Pape om regeringsgrundlag: Her vil vi have aftryk Pape om regeringsgrundlag: Her vil vi have aftryk Næste artikel Regeringen mangler halv milliard til ny politiskole Regeringen mangler halv milliard til ny politiskole
Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

ANALYSE: Mette Frederiksen holdt endnu en landsmodertale grundlovsdag, mens alle de øvrige partiledere forsøger at sparke den politiske debat i gang igen. Thulesen holdt en skarp tale, og DF har nu lagt sig fast på en udmeldelse af EU.