Lyt til Mikkel Vedbys analyse: En Merkel-Trump-Putin-alliance vil være alvorlig for Danmark

PODCAST: I Mikkel Vedbys analyse fra maj-udgaven af Altingets magasin, skriver han, at en Merkel-Trump-Putin-alliance vil give Rusland handlemuligheder i Østersøområdet og Arktis, som Danmark ikke vil have opbakning til at stå imod. Lyt til analysen her.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Er der to vestlige ledere, som deler syn på Rusland, er det Merkel og Trump.

Angela Merkel vil eksempelvis ikke udfordre Ruslands præsident, Vladimir Putin. Hun vil snarere støtte ham imod de dele af den europæiske og amerikanske opinion, som i stigende grad ser Rusland som en trussel.

Og hvis en alliance imellem Merkel, Trump og Putin bliver en realitet, kan det blive en udfordring for Danmark.

Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, læser analysen op her.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Forrige artikel Parlamentet#26: Vil Europas asylreform udløse en ny krise for Danmark i EU? Parlamentet#26: Vil Europas asylreform udløse en ny krise for Danmark i EU? Næste artikel Parlamentet#27: Fratelli d’Italia! Er den nye regering i Rom en bombe under EU? Parlamentet#27: Fratelli d’Italia! Er den nye regering i Rom en bombe under EU?
Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

FIK DU LÆST: Den danske diplomat i USA, Henrik Kauffmann, forhandlede på egen hånd uden mandat fra København, da den danske regering var kontrolleret af den tyske besættelsesmagt. Han lagde grunden til den relation mellem USA, Danmark og Grønland, som blev ændret i foråret i år. Det fortæller historiker Bo Lidegaard i dette interview i anledning af sin bog om Kauffmann, som nu også portrætteres i en ny film.