Lyt til Mikkel Vedbys analyse: Natos nationale test

PODCAST: Når generaler og statsledere bliver revisorer i stedet for strateger, drukner diskussionen om Rusland, Storbritanniens rolle i europæisk forsvarssamarbejde efter Brexit og de nye teknologiske udfordringer. Det skriver statskundskabsprofessor, Mikkel Vedby Rasmussen. Lyt til artiklen her.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Natos topmøde bliver skudt i gang i dag, onsdag, og det helt store emne vil være de to procent af BNP, som den amerikanske præsident, Donald Trump, forsøger at få sine europæiske allierede til at betale til forsvarsalliancen.

Men for Danmark kan det at bruge to procent af BNP på forsvar aldrig være et mål i sig selv. I stedet handler det om, hvad de penge der bliver sat af til forsvar, bliver brugt til.

Det skriver Mikkel Vedby Rasmussen, professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, i sin analyse om Nato forud for topmødet til juniudgaven af Altingets magasin. Topmødet begynder i dag, onsdag 11. juli og slutter i morgen, torsdag 12. juli.

Artiklen læses op af Altinget podcastredaktør, Henrik Axel Buchter.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Forrige artikel Parlamentet#31: Europas ledere ruster sig til den næste skideballe fra Trump Parlamentet#31: Europas ledere ruster sig til den næste skideballe fra Trump Næste artikel Parlamentet#32: De alternative Europa-kandidater Parlamentet#32: De alternative Europa-kandidater