Om  
Martin Henriksen
Morten Messerschmidt
Merete Dea Larsen

Martin Henriksen stiller ikke op til næste folketingsvalg

Martin Henriksen stiller ikke op ved det kommende folketingsvalg efter at have tabt formandsvalget i Dansk Folkeparti i weekenden. 

Martin Henriksen stiller ikke op ved næste folketingsvalg, der skal afholdes senest i 2023. 
Martin Henriksen stiller ikke op ved næste folketingsvalg, der skal afholdes senest i 2023. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det bliver et endegyldigt farvel til Folketinget for Martin Henriksen (DF), som i weekenden blev nummer to ved formandsvalget i det stormomsuste parti. 

Han har besluttet ikke at genopstille for partiet ved et kommende folketingsvalg, fortæller han til TV2 Øst

"Det ville være en anelse for falsk. Som folketingskandidat og som folketingsmedlem skal man til enhver tid kunne forsvare formanden i stort og småt. Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af." 

Han fortsætter foreløbigt som medlem af partiets hovedstyrelse og medlem af byrådet på Stevns. 

Stærk kritiker af Messerschmidt

Martin Henriksen har siddet i Folketinget i samlet 14 år, men opnåede ikke genvalg ved valget i 2019, da Dansk Folkeparti mistede over halvdelen af sine mandater på tinge. 

Søndag tabte han partiets formandsvalg mod Morten Messerschmidt, men formåede trods nederlaget at få 219 ud af 825 stemmer. Undervejs i formandsvalgkampen har Martin Henriksen været en stærk kritiker af Morten Messerschmidt og forud for partiets ekstraordinære årsmøde udtalte han, at han frygtede, at han ville blive ekskluderet fra partiet, såfremt Morten Messerschmidt vandt valget. 

Morten Messerschmidt afviste dog umiddelbart, at der ville komme repressalier mod hans modkandidater, der også talte Merete Dea Larsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Merete Dea Larsen

Byrådsmedlem (DF) og formand Beskæftigelses- og Socialudvalget, Roskilde Kommune
farmakonom (Roskilde Dom Apotek 2001)









0:000:00