Mette Frederiksen om Ellemann-exit: "Min respekt er ikke blevet mindre i dag"

Mette Frederiksen reagerer på, at Jakob Ellemann-Jensen forlader dansk politik i et opslag på Facebook. 

"Han har kæmpet for det, han mener er det rigtige for Danmark og for <a target="" rel=""></a>Venstre – også når det betød modvind. Det har jeg virkelig stor respekt for. Den respekt er ikke blevet mindre i dag," skriver statsminister Mette Frederiksen om Jakob Ellemann-Jensen, efter hans exit fra dansk politik.
"Han har kæmpet for det, han mener er det rigtige for Danmark og for Venstre – også når det betød modvind. Det har jeg virkelig stor respekt for. Den respekt er ikke blevet mindre i dag," skriver statsminister Mette Frederiksen om Jakob Ellemann-Jensen, efter hans exit fra dansk politik.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Emilie Tilma

"Kære Jakob: Mange tak for samarbejdet. For dit politiske mod. For den retning, du har været med til at sætte for Danmark".

Sådan skriver statsminister Mette Frederiksen (S) i et opslag på Facebook, der kommer i kølvandet på at Jakob Ellemann-Jensen mandag har meddelt, at han trækker sig som formand for Venstre, fra regeringen og fra dansk politik. 

Læs også

Her skriver statsministeren, at hun personligt er ked af, at Ellemann trækker sig fra dansk politik. 

"Det har ikke været nemme løsninger, der har karakteriseret Jakob. Han har kæmpet for det, han mener, er det rigtige for Danmark og for Venstre – også når det betød modvind. Det har jeg virkelig stor respekt for. Den respekt er ikke blevet mindre i dag," forsætter hun. 

Ellemann vendte retur til dansk politik 1. august, efter han sygemeldte sig med stress i februar.

Både før og efter sin sygemelding har han og partiet kæmpet med vælgerflugt og dårlige meningsmålinger, der ramte et historisk lavt niveau i oktober. 

"Min beslutning om at gå i regering med Venstre var den rigtige. Det var det rigtige for Danmark. Det var det rigtige for Venstre. Og det var det rigtige for regeringen," fortalte Ellemann på pressemødet om sit valg om at indgå i regering med Socialdemokratiet og Moderaterne. 

Også Mette Frederiksen takker Ellemann for samarbejdet:

"(Tak, red.) For at tage ansvaret på dig. Ikke mindst i en tid, hvor der er behov for samarbejde. For at finde hinanden på tværs af politiske forskelle," afslutter hun sit opslag. 

Ellemanns farvel til politik betyder, at Stephanie Lose vil varetage det organisatoriske ansvar i Venstre frem mod partiets landsmøde 18.-19. november, mens Troels Lund Poulsen vil tiltræde som økonomiminister og varetage regeringssamarbejdet med Socialdemokratiet og Moderaterne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00