Mette Frederiksen til Østergaard: Godt, vi får den skillelinje frem før et valg

ÅBNINGSDEBAT: Ønsket om mere udenlandsk arbejdskraft afslører, at regeringen er mere optaget af erhvervslivets behov end sammenhængskraften i landet, siger Mette Frederiksen (S).

Toke Gade Crone KristiansenSebastian Risbøl Jacobsen

"Måske afslører det her en ny skillelinje i dansk politik."

Sådan sagde Mette Frederiksen (S) under åbningsdebatten i Folketinget i dag til sin tidligere regeringspartner.

Udsagnet faldt nemlig som svar til Morten Østergaard (R), der spurgte ind til Socialdemokratiets modstand mod regeringens rekrutteringsudspil.

I Socialdemokratiet er man optaget af landets sammenhængskraft, og udspillet afslører, at nogle partier er mere optaget af erhvervslivets behov, svarede Mette Frederiksen.

"Og det er godt, det kommer frem nu inden et valg," tilføjede hun til Østergaard.

Østergaard: Udenlandsk arbejdskraft er velfærd
Baggrunden for uenigheden er den såkaldte beløbsgrænse.

Onsdag præsenterede regeringen et rekrutteringsudspil med en række tiltag, der fremover skal gøre det nemmere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft fra en række lande uden for EU. Tiltagene omfatter blandt andet at sænke den nuværende beløbsgrænse fra 418.000 til 330.000 kroner, og her er Radikale og Socialdemokratiet uenige.

Hverken S eller DF vil nemlig imødekomme det ønske, og det standpunkt undrer Radikale Venstres politiske leder, Morten Østergaard.

"Hvorfor er det, at vi skal snyde os selv for velfærd og for at gøre de intentioner om flere sygeplejersker eller pædagoger til virkelighed, der ligger i at give virksomheder mulighed for at hente mere arbejdskraft?" spurgte Morten Østergaard Mette Frederiksen, med henvisning til at Socialdemokratiet i går præsenterede et forslag om at bruge en halv milliard på 1.000 flere sygeplejersker.

Der er en grænse for, hvor mange udlændinge der kan komme til Danmark, sagde Mette Frederiksen, "fordi vi skal kunne følge med som samfund".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00