Muligt flertal vil kigge på lavere selskabsskat

Efter Sofie Carsten Nielsens melding om, at Radikale er åbne for at sænke selskabsskatten tegner konturerne sig af et muligt flertal, der vil overveje at sænke selskabsskatten denne sommer. Socialdemokratiet afviser at sænke selskabsskatten. 

Konservatives skatteordfører, Rasmus Jarlov, vil bruge udmeldingen fra Radikale til at presse Venstre til at melde klart ud på en lempelse af selskabsskatten. 
Konservatives skatteordfører, Rasmus Jarlov, vil bruge udmeldingen fra Radikale til at presse Venstre til at melde klart ud på en lempelse af selskabsskatten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Efter Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, tirsdag aften meddelte i Berlingske, at partiet er "åben over for" at sænke selskabsskatten, danner konturerne sig af et flertal, som vil sænke beskatningen af virksomhederne.

En næsten samlet blå blok har markeret sig som villig til at sænke selskabsskatten, som i dag er på 22 procent. 

Kun Venstre er en smule tilbageholdende, men kalder en sænkning af selskabsskatten for "interessant at se på."

Konservative vil bruge meldingen fra Radikale til at lægge yderligere pres på at få Venstre endegyldigt med i klubben, der vil sænke selskabsskatten.

"Vi tager, hvad vi kan få, men vi vil gerne have selskabsskatten længere ned. Der er opbakning fra Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti om at sænke selskabsskatten med én procent, så hvis Radikale også er med, kan vi sætte pres på Venstre, og så er der flertal for det, hvis vi antager at de borgerlige løsgængere, også vil være med til det," siger Konservatives skatteordfører Rasmus Jarlov. 

Venstre er knap så meddelsom, men finder det også "interessant" at forhandle om en sænkning af selskabsskatten.

"Det er noget af det, som vi synes er interessant at se på, men vi vil ikke noget ud i forhold til de konkrete forhandlinger på nuværende tidspunkt," siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

De borgerlige løsgængere er tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (tidligere Venstre), Inger Støjberg (tidligere Venstre), Simon Emil Ammitzbøll-Bille (tidligere Liberal Alliance) og Orla Østerby (tidligere Konservative).

Flere af de blå partier allerede har støttet op om et beslutningsforslag fra Liberal Alliance i november 2020, hvor det blev foreslået at sænke selskabsskatten med én procent til 21 procent fra 1. januar 2021. 

0:000:00