Norsk folkemøde ramt af trusler mod minister – mand anholdt i Danmark

En person er pågrebet i Danmark, mistænkt for tidligere på ugen at have fremsat trusler mod en norsk minister under det norske folkemøde

Politiet er massivt til stede under det norske Folkemøde, Arendalsugen. Nu er en mand anholdt for trusler
Politiet er massivt til stede under det norske Folkemøde, Arendalsugen. Nu er en mand anholdt for trusler Foto: Mona Hauglid, Arendalsuka

ARENDAL: En person er anholdt i Danmark og sigtet for trusler mod en minister under det norske folkemøde, Arendalsugen. Det skriver den norske avis VG.

En talsmand for den norske efterretningstjeneste, PST, bekræfter anholdelsen overfor avisen.

”Jeg kan bekræfte, at en norsk borger er anholdt i Danmark. Han er sigtet af PST for trusler mod myndighedspersoner i forbindelse med Arendalsugen”, siger seniorrådgiver i PST Martin Bernsen til VG.

Han oplyser, at norsk politi nu arbejder på at få den anholdte udleveret til Norge.

En kilde ved Københavns Politi bekræfter overfor Altinget, at der er foretaget en anholdelse et sted i landet, men kan ikke umiddelbart oplyse mere om omstændighederne.

Stort politi-opbud

Altinget er til stede ved det norske folkemøde og har gennem flere dage observeret et usædvanligt stort opbud af svært bevæbnet politi.

Ikke desto mindre har den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, været meget synlig i gadebilledet på spadsereture, hvor han omgivet af en håndfuld livvagter har været i dialog med deltagerne i folkemødet. 

Læs også

I forvejen har terrorberedskabet i Norge været hævet, siden en radikaliseret islamist i juni skød og dræbte to mennesker på en bar, der besøges af mange homoseksuelle. Angrebet fandt sted umiddelbart før den norske Pride-uge, som siden blev aflyst på grund af angrebet.  

Få uger senere blev det svenske folkemøde ramt af terror, da en 33-årig mand knivdræbte en 60-årig kvinde. Gerningsmanden var ifølge svenske medier medlem af en nynazistisk gruppering.

Omtalte personer

Jonas Gahr Støre

Statsminister, Norge, leder, Arbeiderpartiet

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion