Ny formand for TV 2 skal klargøre salg

NAVNENYT: Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget Jimmy Maymann som ny bestyrelsesformand for TV 2 i forbindelse med et eventuelt kommende salg.

Jimmy Maymann er udpeget af kulturminister Mette Bock til at stå i spidsen for TV 2's nye bestyrelse. Det oplyser kulturministeren i en pressemeddelelse. 

Meldingen kommer kort før regeringens medieudspil, der varsler et eventuelt salg af dele af TV 2. Og det bliver også en af de vigtigste opgaver for den nye bestyrelsesformand.

"Der er brug for nye stærke kræfter, der med friske øjne kan se på TV 2. Derfor udpeger jeg nu Jimmy Maymann til at stå i spidsen for en ny bestyrelse," siger Bock i pressemeddelelsen. 

Medieguruen fra Gislev
Jimmy Maymann var mellem 2012 og 2015 administrerende direktør i det amerikanske netmedie The Huffington Post.

Han tjente efter sigende sin første million som 27-årig, da han sammen med Morten Lund og Lars Holm Hansen solgte webbureauet Neo Ideo. I et interview med Berlingske Tidende i 2012 sagde Morten Lund: 

"Jimmy er faktisk iskold. Den koldeste. Han er benhårdt rationel på et niveau, man slet ikke kan forstå. Der er ingen blød eller våd overlæbe, hvis han skal fyre nogen. Der er ingen problemer med at føre strategier igennem, selv om det skulle koste ham nogle venskaber. Når først han har et mål, når han det."

Antallet af Huffington Posts brugere voksede da også fra 34 millioner til 214 millioner på verdensplan, og mediet lancerede afdelinger i 14 nye lande med danskeren ved roret. 

"Jimmy Maymanns erfaring vil i høj grad gavne TV 2 – særligt i forhold til selskabets digitale udvikling. Jimmy vil endvidere kunne bidrage med en solid international erfaring fra både England og USA, som han har opbygget gennem de sidste 20 år," siger kulturministeren i pressemeddelelsen.

Farvel til Lars Liebst
Jimmy Maymann overtager efter Lars Liebst, administrerende direktør for Tivoli, der har siddet som bestyrelsesformand for TV 2 siden 2007.

De øvrige nye medlemmer er Henrik Ravn, Sisse Fjelsted Rasmussen samt tidligere direktør i Brøndby IF, Hermann Haraldsson.  

De fortsættende medlemmer er Merete Lundbye Møller (næstformand) og Bjørn Erichsen samt de tre medarbejdervalgte medlemmer Jørgen Badstue, Lisbeth Eskelund Madsen og Per Christiansen.

Staten udpeger som eneaktionær i TV 2 de nye bestyrelsesmedlemmer på TV 2’s årlige generalforsamling 25. april 2018, hvor den nuværende bestyrelses periode udløber.

Forrige artikel Fire nedslag fra debatten med Løkke: Det ville partilederne have svar på Fire nedslag fra debatten med Løkke: Det ville partilederne have svar på Næste artikel Ngo med ny rapport: Der mangler ligestilling i ulandsbistanden Ngo med ny rapport: Der mangler ligestilling i ulandsbistanden