Ny minister: Oprettelse af modtagelejre bliver en nødvendig opgave at løse

ROKADE: "Jeg vil gå til opgaven med mottoet: Lev i dit værk, mens det øves", siger Flemming Møller Mortensen oven på ministeroverdragelsen i Udenrigsministeriet. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja HagedornNicole Sander Bertelsen

Landets nye minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen (S), er mest kendt for sit arbejde med sundhedspolitik.

Men han har stærke holdninger til sine nye ressortområder, understregede han torsdag efter overdragelsen i Udenrigsministeriet på en dag, hvor regeringen var igennem den første rokade oven på en ulovlig ordre om aflivning af mink.

Særligt én opgave vil uden tvivl blive fulgt tæt af statsminister Mette Frederiksen (S): At finde et land, der vil lægge jord til en modtagelejr for flygtninge og migranter.

Og selv om det endnu ikke er lykkedes regeringen at oprette en modtagelejr, er det en nødvendig opgave for Flemming Møller Mortensen at løse, siger han:

Nu er min opgave at prøve at rette blikket ud i verden, og se, hvor vi med vores udviklingshjælp kan være med til at gøre en positiv forskel på demokrati og rettigheder.

Flemming Møller Mortensen (S)
Minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde

"Spørgsmålet er, hvordan man får tingene planlagt og drøftet, og hvilke dialoger man har."

Nedenfor kan du læse resten af ministerens svar på vores fem spørgsmål:

Hvad ser du som den vigtigste opgave, når du tiltræder?

"At jeg kommer ind og får skabt mig et overblik og en fornemmelse af, hvilke strategier og planer der er, og et billede af hvordan verden står, der hvor vi gerne vil noget i verden. For verden er jo bogstaveligtalt af lave. Det er jeg interesseret i, at de dygtige embedsmænd forsøger at tegne et billede af for mig."

"Jeg vil gå til opgaven med mottoet: Lev i dit værk, mens det øves. Nu er min opgave at prøve at rette blikket ud i verden og se, hvor vi med vores udviklingshjælp kan være med til at gøre en positiv forskel på demokrati og rettigheder, rettet mod det enkelte menneske, men selvfølgelig også rettet mod en tryg og demokratipræget verden omkring os."

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00