Nyt selskab vil låne penge fra opsparere til vækst-virksomheder

Nyetableret virksomhed udfordrer bankerne på deres kerneforretning. Flex Funding vil fra i dag bringe småsparere og vækstorienterede små og mellemstore virksomheder sammen. Formålet er bedre rente og jobskabelse.

Redaktionen

Crowdfunding, der internationalt har skaffet mere end 36 mia DKK i kapital, kommer nu for alvor til Danmark med en avanceret online platform fra Flex Funding A/S – og udgør et seriøst alternativ til bankerne både for virksomheder, der søger lån og for bankkunder, der gerne vil have mere i rente.

Der er tale om en win-win situation for virksomheder og kunder med penge i banken – og ikke mindst for væksten i Danmark.

Henrik Vad
Adm. direktør, cand.jur.

På konferencen ”Klar til opsvinget” arrangeret af Berlingske Business tidligere på måneden afviste bankerne endnu en gang, at virksomheder i Danmark lider under den meget omtalte kreditklemme.

”I Flex Funding vil vi gerne tage udfordringen op. Hvis der er tilstrækkeligt mange långivere hos Flex Funding, der udlåner 1.000 kr. hver, kan vi sammen hjælpe små og mellemstore virksomheder med at finansiere vækst og jobskabelse. Og udover at hjælpe virksomhederne tyder erfaringer fra andre lande på, at man også hjælper sig selv, fordi man kan opnå en ganske attraktiv rente på sin opsparing. Så der er tale om en win-win situation for virksomheder og kunder med penge i banken – og ikke mindst for væksten i Danmark” siger adm. direktør Henrik Vad, Flex Funding A/S i en pressemeddelelse. 

Flex Fundings koncept, der går i luften i dag, fungerer som en online markedsplads, hvor långivere kan låne penge direkte til virksomhederne udenom bankerne. Konceptet kombinerer en avanceret finansiel markedsplads med det bedste fra online banker og udnytter den mest moderne teknologi.

Fakta
Flex Funding A/S er stiftet af Henrik Vad, som også er aktionær og adm. direktør i virksomheden. Henrik Vad har en lang karriere som direktør i Skandinaviske banker og finansielle virksomheder, herunder 17 år som adm. direktør i svenskejet Skandiabanken, som han etablerede og udviklede til Danmarks største internetbank. Henrik Vad er bankuddannet i Danske Bank og er derudover cand.jur. fra Københavns Universitet og har gennemført Stanford Executive Education fra Stanford University i Californien.

Kilde: Altinget

Altinget.dks udgiver Rasmus Nielsen er medlem af Flex Fundings bestyrelse.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Vad

Adm. direktør, Flex Funding, ekstern lektor, CBS
cand.jur. (Københavns Uni. 1990), finansdiplomstudiet (1984)









0:000:00