Om  
Mette Bock
Caroline Heide-Jørgensen

Nyt udvalg skal undersøge blankmedieordningen

Mette Bock har nedsat et udvalg, der skal kigge nærmere på blankmedieordningen. Formand for det nye udvalg er Caroline Heide-Jørgensen, der er formand for radio- og tv-nævnet.

Mikkel Bødker Olesen

Kulturministeren, Mette Bock, har nedsat et udvalg, der skal undersøge blankmedieordningen nærmere, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. Helt præcist skal udvalget se på, hvilke lagringsmedier der skal være omfattet af blankmedieordningen, og hvilket kompensationsniveau rettighedshaverne har krav på.

"I forbindelse med nedsættelsen af udvalget udtalte Mette Bock: Blankmedieordningen er forældet, fordi rettighedshaverne ikke får kompensation for privatkopiering i for eksempel mobiltelefoner og tablets. Der er grundlæggende brug for nu at se på, hvor og i hvilket omfang den lovlige privatkopiering foregår, og hvilket niveau kompensationen til rettighedshaverne bør være på".

I spidsen for udvalget er Caroline Heide-Jørgensen, der er formand for radio- og tv-nævnet. Udover formanden kommer udvalget til at bestå af: Søren Sandfeld Jakobsen, Aalborg Universitet, Morten Remmer, LEO Innovation Lab, Anders Thomsen, Microsoft og Louise Lykkegaard Hoppe, Copydan KulturPlus.

Udvalgets arbejde skal være afsluttet 1. september 2017.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

Caroline Heide-Jørgensen

Professor, Københavns Universitet, næstformand, Konkurrencerådet
cand.jur. (Københavns Uni. 1992), advokat (1995), ph.d. (Københavns Uni. 2000), konstitueret landsdommer Østre Landsret (2005 dr.jur. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00