Nyvalgt folketingsmedlem havde dobbeltgænger under valgkampen

NY PÅ TINGE: Flere politikere har sikkert ofte ønsket, at de kunne være flere steder på samme tid under en valgkamp. For nyvalgte Samira Nawa (R) lykkedes det på en måde. Mød hende her, hvor hun også fortæller, hvem hun ser mest frem til at arbejde med.

Samira Nawa har altid været politisk aktiv.  

Det startede i elevbevægelsen, og i gymnasiet bevægede hun sig over i partipolitik.  

En dag satte hun sig ned og læste alle partiernes programmer igennem, og hun følte sig bedst tilpas i Radikale.  

De havde en blanding af den liberale frihedstanke kombineret med den sociale retfærdighed. Og der har hun været lige siden, fortæller hun til Altinget, der har talt med hende som en del af sommerserien "Mød Folketingets nye ansigter". 

Hvad bidrager du med, som ikke allerede findes i dansk politik? 

"Jeg laver politik på min måde. Selvfølgelig er vi valgt ind på baggrund af partiets politik, men vi har hver især en bonus med. Min bonus er, at jeg bidrager med noget repræsentation. Det gælder både repræsentation af kvinder og folk med etnisk minoritetsbaggrund, som begge er i undertal i Folketinget. Jeg håber selvfølgelig, at folk har valgt mig på baggrund af min politik, men man skal ikke negligere, at Folketinget skal repræsentere befolkningen." 

Hvad er du mest nervøs for? 

"Det er en stor ære at være repræsentant og folkevalgt. Jeg er valgt ind på mange menneskers tillid, og jeg kan godt være lidt nervøs for, om jeg kan leve op til alle forventningerne. Det kan godt ramme mig lidt, at jeg bliver nervøs for at være utilstrækkelig. At jeg kan komme til at skuffe nogen, og det kommer jeg givetvis til at gøre. Men jeg vil gøre mit for at leve op til det, de forventer." 

Hvilke podcast lytter du til? 

"Jeg kan godt lide krimipodcast. Der kan podcast virkelig noget. Jeg hører Third Ear, som laver true crime. Men DR har også lavet nogle fiktive krimipodcast, som jeg også synes var rigtig gode. Jeg kan godt lide radiodrama." 

Hvem ser du mest frem til at arbejde sammen med? 

"Jeg glæder mig til at arbejde med alle inden for mit eget parti. Jeg skal lige finde ud af, hvordan vi arbejder i gruppen. Men jeg glæder mig også til at arbejde på kryds og tværs af de forskellige partier. Jeg håber, jeg får lejlighed til at arbejde sammen med integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Jeg har mødt ham til en del debatter i løbet af valgkampen, men det giver ikke det fulde billede af, hvem han er som politiker. Jeg glæder mig til at se, hvordan han er som minister."  

Hvad er det mest pinlige, du har gjort i løbet af valgkampen? 

"Jeg kan ikke komme på noget, der er pinligt. Men en af de ret sjove ting var, at jeg kunne føre dobbelt-valgkamp flere gange. Min søster og jeg ligner nemlig hinanden ret meget, og der var flere gange, hvor folk troede, at hun var mig. Så hun har fået en masse spørgsmål fra folk, der gerne ville vide mere om min politik. På et tidspunkt lavede vi en Facebook-live for at gøre opmærksom på, at vi faktisk er to forskellige personer, og hun er så ikke-politisk, som man kan være. Her spurgte mange, om vi var tvillinger, men hun er altså syv år yngre. Jeg glæder mig rigtig meget over den sammenligning. Det gør hun knap så meget." 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#twinning 👯‍♀️

Et opslag delt af Samira Nawa (@samiranawa) den

 

Hvilket politisk område, synes du er det mest interessante? 

"Det, som jeg tænker ind i næsten alle områder, er integration. Vi er alle sammen medborgere og har pligt til at løse opgaven. Her peger pilen to veje. Både på majoritetssamfundet, der skal ville integrationen, men også på borgere med minoritetsbaggrund, der skal være klar til at ville det danske samfund og lade sig integrere." 

Hvor tror du, at du er om fem år? 

"Jeg kan næsten kun forestille mig, at jeg har kastet mig ud i endnu en valgkamp i et forsøg på at blive genvalgt, og måske er jeg her igen." 

Forrige artikel Farvel og tak: Ellen Trane Nørby vil blive husket for sine kampe med regionerne Farvel og tak: Ellen Trane Nørby vil blive husket for sine kampe med regionerne Næste artikel På besøg hos russiske Sputnik: Løgnagtig propagandamaskine eller anerkendt nyhedsbureau? På besøg hos russiske Sputnik: Løgnagtig propagandamaskine eller anerkendt nyhedsbureau?
Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

FIK DU LÆST: Den danske diplomat i USA, Henrik Kauffmann, forhandlede på egen hånd uden mandat fra København, da den danske regering var kontrolleret af den tyske besættelsesmagt. Han lagde grunden til den relation mellem USA, Danmark og Grønland, som blev ændret i foråret i år. Det fortæller historiker Bo Lidegaard i dette interview i anledning af sin bog om Kauffmann, som nu også portrætteres i en ny film.