Overblik: Det sker på valgkampens sidste dag

Tirsdag skal danskerne til valg. Få overblikket over valgkampens sidste dag her.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien GreenMathias Bach

I næsten fire uger har hundredevis af kandidater været på gaden for at møde vælgere i håb om at få indflydelse på Danmarks fremtid.

Nu skal krydset sættes, og der er derfor ikke meget valgkamp tilbage. Her kan du se, hvad der sker på valgdagen:

Tirsdag

  • Klokken 08.00 åbner valgstederne til det danske folketingsvalg 2022. De er muligt at stemme frem til klokken 2000.
  • De fleste partiledere stemmer tidligt på valgdagen.
    • Klokken 09:30 er Inger Støjberg (DD) i Hadsund Hallerne for at afgive sin stemme, mens Lars Løkke Rasmussen (M) stemmer på Nyboder Skole i København. 
    • Klokken 10.00 afgiver Jakob Ellemann-Jensen (V) sin stemme på Rude Skov Skole i Birkerød. Samtidig stemmer Kristendemokraternes Marianne Karlsmose i Tarm Idrætscenter i Vestjylland.
    • En halv time senere afgiver fire politiske ledere deres stemmer. Alternativets Franciska Rosenkilde stemmer på Nørrebro Park skole i København. Enhedslistens Mai Villadsen stemmer på Lergravsparkens Skole på Amager. Søren Pape Poulsen (K) stemmer i Viborg Stadionhal. Og endelig afgiver formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, sin stemme i Snekkersten Hallen i Nordsjælland.
    • Klokken 11.00 stemmer Alex Vanopslagh (LA) på Skolen på Strandboulevarden i København. På samme tidspunkt stemmer DF's Morten Messerschmidt på Ordrup bibliotek.
    • Pia Olsen Dyhr (SF) stemmer på Skolen ved Sydhavnen i København mellem klokken 12.00 og 13.00.
    • Det vides endnu ikke, hvor og hvornår Mette Frederiksen (S), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Sikandar Siddique (FG) stemmer.
  • I løbet af valgaftenen holder de politiske partier valgevents for deres kandidater og tilhængere. 
    • Flere af partierne i blå blok holder deres valgbegivenhederne på Christiansborg. Det gælder eksempelvis for Danmarksdemokraterne, som holder deres valgaften i Christiansborgs restaurant. Venstre holder valgaften i Landstingssalen og Grundlovs, Nye Borgerlige holder valgaften i et telt i Indre Slotsgård, og også Kristendemokraterne holder valgaften på Christiansborg. Endelig er Radikale Venstre er samlet i Venstres gruppeværelse på Christiansborg.
    • De øvrige partier i rød blok holder deres valgaftner ude i København. Enhedslisten holder deres valgfest i Amager Bio. Alternativet holder valgaften i 5E i Kødbyen i København. SF holder deres valgfest på Johan Borups Højskole. Og Frie Grønne holder deres valgfest på Union på Nørrebro i København. 
    • Moderaterne holder valgaften i Mogens Dahl Koncertsal. Konservative holder valgaften på Børsen i København, og Liberal Alliance holder valgfest på Matrikel1 i København. 
  • Umiddelbart efter valglokalernes lukning klokken 20.00 kommer TV 2 og DR med valgstedsmålinger, der giver en den første indikation af, hvordan folketingsvalget ender.
  • Når resultaterne endeligt tikker ind mødes partilederne til en afslutningsdebat i Folketingssalen. Det forventes at ske mellem klokken 23.00 og klokken 02.00 natten til onsdag.

Læs også

Artiklen opdateres løbende.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Mai Villadsen

MF (EL), fhv. politisk ordfører

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00