Palæstinensisk topdiplomat: Mette Frederiksen støtter "apartheid" i Israel og "lader palæstinensere dø af corona"

Statsminister Mette Frederiksens rejse til Israel for at diskutere et muligt vaccinesamarbejde møder voldsom kritik fra Det Palæstinensiske Selvstyres repræsentant i Danmark.

Maja Hagedorn

Det er både "ulækkert", "uacceptabelt" og "afskyeligt", at statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag rejser til Israel for at drøfte vaccineplaner med landets premierminister.

Det mener den palæstinensiske topdiplomat i Danmark, professor Manuel Hassassian, der står i spidsen for palæstinensernes diplomatiske mission her i landet.

Hun er selvisk. Hun forsøger at overtage vaccinerne til danskerne og lader palæstinenserne dø af corona.

Manuel Hassassian
Leder af den palæstinensiske mission i Danmark

"Jeg ser beslutningen som en opbakning til apartheid frem for at balancere på midten, hvor Danmark altid har været kendt for at kæmpe for menneskerettigheder og spille en international humanitær rolle," siger han.

Topdiplomaten placerer dermed Danmark midt i Israel-Palæstina-konflikten, der er en af verdens længste konflikter og også bliver kaldt "alle konflikters moder": "Det afspejler, at den danske regering er pro-Israel," siger han.

Er det ikke fair nok at rejse til Israel for at diskutere vacciner til danskerne?

"Du vil gerne give hende lidt anerkendelse. Jeg vil ikke give hende anerkendelse overhovedet. For hun er selvisk. Hun forsøger at overtage vaccinerne til danskerne og lader palæstinenserne dø af corona," siger Manuel Hassassian.

Israel er det land i verden, der har vaccineret flest. Derfor er landet blevet kritiseret for ikke at dele vaccinerne med den palæstinensiske befolkning på cirka fem millioner, der bor i de besatte områder på Vestbredden og i Gazastriben.

"Det er beklageligt, at Israel – som betragter sig selv som en demokratisk bastion i Mellemøsten – viser, at det er en besætter og et apartheidsystem," siger Manuel Hassassian.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00