Pandaer, røde faner og snorlige parader: Se billederne fra Løkkes Kina-besøg

BILLEDSERIE: Lars Løkke Rasmussens besøg i Kina har budt på flere oplevelser. Se billederne her.

Foto: Statsministeriet
Cecilie Gormsen

Pandaer, håndtryk og nye aftaler.

Lars Løkke Rasmussen er i disse dage på officielt besøg i Kina for at styrke de dansk-kinesiske relationer. Vi har samlet en stribe billeder fra besøget herunder. 

Lars Løkke Rasmussen startede sit kinesiske besøg i Chengdu, hvor han var ude og se de pandaer, som indenfor de næste to år kommer til København Zoo.

De to pandaer bliver set som et symbol, der understreger et særligt tæt forhold mellem Danmark og Kina. Kun ganske få lande får nemlig lov at låne pandaer af Kina, og der ligger et større diplomatisk arbejde bag panda-udlåningen til Danmark. Politiken kunne tidligere på ugen fortælle, at arbejdet har stået på i flere år.

Kilde: Regeringen.dk

Efter besøget i Chengdu gik turen videre til den kinesiske hovedstad, Beijing, hvor velkomstparaden skulle stå helt skarpt i anledning af det danske besøg.

Og en snorlige parade må være den rigtige betegnelse, da både hatteskygger og bæltespænder blev rettet ind på en lige linje efter en snor:

Og med levende billeder så det således ud, da Lars Løkke Rasmussen sammen med den kinesiske premierminister Li Keqiang ankom til Folkets Store Hal.

Kilde: Regeringen.dk

I Beijing tog den kinesiske premierminister, Li Keqiang, imod Løkke, og de to holdt møde onsdag i Folkets Store Hal. 

Lars Løkke Rasmussens to regeringskolleger, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V), mødtes med statsministeren i Beijing. 

Sundhedsminister Karen Ellemann underskrev onsdag en aftale om at etablere et nyt center – the China-Denmark Food and Drug Regulatory Cooperation Centre – som skal styrke samarbejdet mellem myndighederne i de to lande til gavn for folkesundheden.

Også Esben Lunde Larsen har underskrevet aftaler med kineserne. Med en ny aftale onsdag bliver det for eksempel nu muligt at eksportere varmebehandlet svinekød som pølser, pålæg og skinkekød til Kina, hvor det indtil nu kun har været muligt at eksportere frossent svinekød og biprodukter til landet. Også en femårs samarbejdsaftale om blandt andet økologikontrol er blevet underskrevet.

Den danske statsminister og den kinesiske premierminister overværede, da der blev underskrevet aftaler på miljø- og fødevareområdet.

På turen til Kina skal det første samlede dansk-kinesiske arbejdsprogram vedtages, og det sætter retningen for et styrket samarbejde for 80 danske og kinesiske myndigheder frem mod 2020.

Inden Lars Løkke Rasmussen tog af sted til Kina, fortalte han, at det nye arbejdsprogram er vigtigt:

"Det nye arbejdsprogram vil styrke vores strategiske partnerskab på en lang række områder, så vi fremover kan sætte flere danske fingeraftryk på udviklingen og reformarbejdet i Kina og samtidig sikre dansk erhvervsliv et bedre fodfæste på det enorme kinesiske marked," sagde Lars Løkke Rasmussen i sidste uge.

I alt er der blevet underskrevet seks aftaler på besøget i Kina, meddeler Lars Løkke Rasmussen:

Statsministerens besøg i Kina slutter torsdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esben Lunde Larsen

Fhv. miljø- og fødevareminister, uddannelses- og forskningsminister og MF (V), studerende
cand.theol. (Københavns Uni. 2008), ph.d. (Københavns Uni. 2013)

Karen Ellemann

Generalsekretær, Nordisk Ministerråd, fhv. minister, MF (V) og medlem af Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00