Pape om regeringsgrundlag: Her vil vi have aftryk

Pressemøde med Søren Pape (K) som ankommer til forhandlinger om en ny regering på Marienborg. 21.november 2016. Foto: Ritzau. 

ØNSKESEDDEL: Konservatives formand, Søren Pape, har en liste over ønsker til et nyt regeringsgrundlag. Blandt andet er det meget vigtigt, at forsvaret bliver styrket, siger han.

Regeringens mindste støtteparti, Konservative, var mandag til regeringsdrøftelser hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Marienborg.

Med sig havde partiets formand, Søren Pape Poulsen, en række ønsker til et nyt regeringsgrundlag.

Han vil især gerne have et konservativt aftryk på nogle af områder, som partiet har beskæftiget sig meget med siden folketingsvalget.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at når det gælder politi og forsvar, skal det styrkes. De kriminelle skal have det svært, de lovlydige skal have det godt,” siger Søren Pape.

Og så er der det grønne. Partiet bryster sig af at være den blå bloks grønne parti, og partiet har allerede eksempelvis i forbindelse med planlovsforhandlingerne kæmpet mod regeringens forslag.

”Det grønne område – hele klima- og miljødagsordenen og naturen – skal vi have sat klart og tydeligt ind i det her regeringsgrundlag,” siger Pape.

Derudover vil partiet også gerne høres, når det kommer til uddannelsessystemet, integrationsområdet og erhvervspolitik, der også skal gå hånd i hånd med det grønne område.

Drøftelserne mandag kommer, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen lørdag inviterede Konservative og Liberal Alliance til at danne en regering sammen med Venstre.

Deltager ikke for enhver pris
Det er afgørende for Søren Pape, at Konservative får et tydeligt aftryk på det samlede regeringsgrundlag, hvis han skal skrive under på det og lade partiet indgå i en ny trekløverregering.

”Der er ikke en blankocheck fra min side. Fordi et parti i vores størrelse skal selvfølgelig kunne se sig selv ret klart og tydeligt i sådan et grundlag,” siger han.

Derfor skal regeringsgrundlaget ikke blot være en videreudvikling af Venstres nuværende. Det skal skrives fra bunden.

”Det er rigtigt vigtigt, at vi er tre ligestillede partier. Det er ikke os eller LA, der træder ind i en Venstre-regering. Det er tre partier, der danner en ny trekløver-regering,” siger Søren Pape.

Fremtidige K-ministre skal findes på Christiansborg
Hvis de tre partier opnår enighed, skal der sættes et nyt ministerhold med ministre fra alle tre partier. Her håber Søren Pape på, at der kommer mindst tre poster til Konservative.

Og de tre ministre skal findes blandt Konservatives seks-mand store folketingsgruppe, siger Pape.

”Jeg har seks medlemmer i folketingsgruppen, der alle sammen den dag i morgen kunne være ministre, og det er også derfra, jeg forventer, at ministerholdet skal stilles.”

Forrige artikel SFI og KORA fusionerer SFI og KORA fusionerer Næste artikel Løkke: Nu begynder vi at skrive regeringsgrundlag Løkke: Nu begynder vi at skrive regeringsgrundlag