Peter Christensen siger igen farvel til politik: Nok er nok

FARVEL IGEN: Peter Christensen siger for anden gang inden for halvandet år farvel til dansk politik, efter Løkke ikke fandt plads til ham i den nye regering. Denne gang er afskeden dog endegyldig.

Med præsentationen af den nye blå trekløverregering stod det samtidig klart, at der ikke var fundet plads til nu tidligere forsvarsminister Peter Christensen.

Og det betyder nu et endegyldigt farvel til dansk politik, fortæller Peter Christensen.

”Når nu der er et skifte, hvor jeg ikke fortsætter, så er det også naturligt for mig at sige tak – ikke kun for denne gang, men for evigt i politik,” siger Peter Christensen og tilføjer:

”Enten er man i politik, ellers laver man noget andet – og nu skal jeg lave noget andet. Nok er nok.”

Egentlig sagde Peter Christensen allerede i juni 2015 farvel til dansk politik, da han ikke blev valgt ved folketingsvalget og efterfølgende ikke blev udnævnt til minister i Løkkes smalle Venstre-regering. Men da Carl Holst få måneder senere i september 2015 trak sig som forsvarsminister, meldte Peter Christensen sig atter ind i politik med udnævnelsen til ny forsvarsminister.

Hvad nu?
Men denne gang er afskeden med dansk politik endegyldig, siger Peter Christensen.

”Det er meget bogstaveligt ment, at det her er et farvel til politik. Jeg var egentlig på vej ud af politik, da jeg blev kaldt ind for at løse en opgave for regeringen,” siger han og peger blandt andet på aftalen om indkøb af nye kampfly.

Beslutningen om igen at forlade politik betyder også, at han mandag aften trak sig som folketingskandidat, hvor han var stillet op i Sjællands Storkreds. Hvad han nu skal lave, vides endnu ikke.

”Jeg vil gerne prøve noget andet end politik i mit liv. Jeg kan godt lide forandringer, men det ville heller ikke gøre noget, hvis man kunne planlægge lidt længere, end man kan i politik,” siger han og fortsætter:

”Jeg havde gerne fortsat – alt andet ville være løgn. Men skuffelse kan man ikke bruge til noget i politik.”

Passede godt til Forsvaret
Peter Christensen overlader nu Forsvarsministeriet til sin partikollega Claus Hjort Frederiksen.

”Du har udført et flot og godt job som forsvarsminister,” sagde Claus Hjort Frederiksen til Peter Christensen og tilføjede:

”Der er ingen grund til at skjule, at ministeroverdragelser ikke er det sjoveste, der findes. Specielt ikke, når de finder sted mellem to partifæller, som har kendt hinanden gennem mange år, og som har stor respekt for hinandens indsats.”

Forsvarsministeriets departementschef, Thomas Ahrenkiel, takkede ved overdragelsen Peter Christensen for et godt samarbejde, og han fremhævede den nu tidligere forsvarsministers forhandlingsevner, politiske forståelse og indgående kendskab til Christiansborg.

”Din ærlige, direkte og tydelige stil har passet godt til Forsvaret,” sagde Thomas Ahrenkiel og fortsatte:

”Du landede århundredets største våbenhandel med aftalen om F-35, Danmarks nye kampfly. En aftale, som bidrager til, at Danmark også i fremtiden tager ansvar for vores egen og vores allieredes sikkerhed og interesser.”

Nyt forsvarsforlig venter Hjort
Claus Hjort Frederiksen havde tidligere på dagen fået en afskedsgave med fra Finansministeriet. Gaven var et hundetegn med teksten ”Hvor skal pengene komme fra”, og det skulle huske den nye forsvarsminister på, at selvom han nu går fra at være kassemester, skal pengene stadig findes et sted. For eksempel når Folketingets partier næste år skal forhandle et nyt forsvarsforlig på plads.

Regeringen har i det nye regeringsgrundlag varslet flere penge til Forsvaret, og det er faldet i god jord hos Forsvarsministeriets departementschef, som også glæder sig til samarbejdet med den nye forsvarsminister.

”Jeg er sikker på, at du også på forsvarsområdet vil finde mange spændende arbejdsopgaver, som du kan sætte dit præg på,” sagde Thomas Ahrenkiel til Claus Hjort Frederiksen.

Han pegede blandt andet på de forestående forhandlinger om et nyt forsvarsforlig.

”Vigtige forhandlinger på et vigtigt tidspunkt, for den sikkerhedspolitiske situation har ændret sig markant siden sidste forsvarsforlig. Arktis, cybertrusler, Rusland og terror – udfordringerne er mange og ikke mindst højaktuelle,” sagde Thomas Ahrenkiel.

Forrige artikel Samuelsen: Nu er jeg regeringens mand Samuelsen: Nu er jeg regeringens mand Næste artikel EU-skeptisk udenrigsminister: Jeg repræsenterer regeringen – ikke LA EU-skeptisk udenrigsminister: Jeg repræsenterer regeringen – ikke LA