Om  
Peter Skaarup
Morten Messerschmidt
Inger Støjberg

Peter Skaarup forlader DF og skifter til Danmarksdemokraterne

Peter Skaarup har meldt sig ud af Dansk Folkeparti og i stedet meldt sig ind i Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne. Det har været for svært at forblive loyal over for Messerschmidt, forklarer han. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mette Grube Condrup

Peter Skaarup har meldt sig ud af DF, da han ikke længere har tillid til Morten Messerschmidt ledelse.

Det oplyser han på sin facebookprofil.

"Mange har forsøgt og jeg har også forsøgt meget, for at bilægge stridighederne i DF igennem de seneste år, så der kunne komme fokus på politikken.
Det lykkedes ikke. Og min grænse er nu nået." skriver Peter Skaarup skriver i sit facebookopslag.

"Jeg har altid været ubrydeligt loyal over for DF. Først da Pia Kjærsgaard var formand, siden under Kristian Thulesen Dahl og til sidst her i en kort periode under Morten Messerschmidt. Men på det seneste er det blevet sværere og sværere. Siden Morten Messerschmidt fremkaldte en afstemning om jeg skulle fortsætte som gruppeformand for nogle måneder siden, har det været svært," fortsætter han. 

Taget imod med åbne arme

Peter Skaarup har været medlem af partiet i 27 år og mangeårig gruppeformand. Hans farvel til DF sker samme dag som Jens Henrik Thulesen Dahl, bror til Kristian Thulesen Dahl, også melder sig ud af partiet. 

Partiet har været ude i et stormvejr siden Morten Messerschmidt blev partiets formand i januar i år. Efter valget faldt på Messerschmidt har indtil videre ni personer forladt partiet, hvilket efterlader Dansk Folkepartis folketingsgruppe på syv medlemmer. 

Og da Inger Støjberg 23. juni kunne meddele, at hun havde stiftet et nyt parti, blev det afgørende for Peter Skaarup. Han stod så at sige ved en skillevej. 

 "Jeg har altid haft stor tillid til Inger Støjberg og jeg har på intet tidspunkt følt at hende og jeg har været meget uenige om ret meget. Faktisk synes jeg hun gør det helt vildt godt, og jeg har altid følt at jeg har haft et værdifællesskab med hende og i hvert fald dele af partiet Venstre. Jeg vil derfor nu bruge mine kræfter sammen med Inger Støjberg," skriver han i facebookopslaget. 

Inger Støjberg glæder sig over, at hun og hendes nye parti får Peter Skaarup som medlem. 

"Der er ingen tvivl om, at Peter Skaarup er en meget stor kapacitet, der også nyder bred respekt på Christiansborg. Det er en uhyre dygtig politiker. Jeg har kendt Peter Skaarup i rigtig mange år og arbejdet tæt sammen med ham", siger hun til DR

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF, gruppeformand (DD)
Student (Aarhus Katedralskole 1982)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00