Om  
Amalie Kestler
Lotte Folke Kaarsholm

Politiken finder ny chefredaktør i egne rækker og rokerer på flere centrale poster

Det bliver Politikens indlandsredaktør, Amalie Kestler, der overtager posten som avisens chefredaktør efter Anne Mette Svane. Samtidig bliver Deadline-vært Lotte Folke Kaarsholm ny opinionsredaktør på Politiken. 

Foto: Pressefoto/Thomas Borberg
Mathias Bach

Politiken skifter ud på flere ledende poster og får Amalie Kestler som ny chefredaktør med omgående virkning.

Det skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Amalie Kestler har senest været indlandsredaktør på Politiken. Hun overtager posten som chefredaktør hos Politiken fra Anne Mette Svane, der i foråret meddelte, at hun havde takket ja til stillingen som chefredaktør på TV 2 News.

Som chefredaktør får Amalie Kestler ansvaret for at udvikle Politiken journalistisk. Det skal hun gøre i samarbejde med avisens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, som fortæller, at han glæder sig til samarbejdet.

"Amalie Kestler er en fremragende journalistisk leder, der baserer sin ledelse på en kombination af smittende entusiasme og tydelig angivelse af retning, ligesom hun har en særlig forståelse af Politikens ånd, ide og tradition," udtaler Christian Jensen ifølge pressemeddelelsen.

Deadline-vært bliver opinionsredaktør

Samtidig rokerer Politiken på en række andre ledende positioner.

Avisens hidtidige opinionsredaktør, Mads Zacho Teglskov, tiltræder en ny stilling som satireredaktør. Han bliver afløst som opinionsredaktør af Lotte Folke Kaarsholm, som mange vil genkende fra DR's Deadline, hvor hun har været vært siden 2016.

"Lotte Folke Kaarsholm er en original intellektuel profil og en stærk leder med analytisk skarphed og journalistisk kant. Hun har en helt særlig sans for at slå ned på de mest strømfyldte samfundsdebatter med overraskende kilder og skribenter," forklarer Christian Jensen.

Endelig bliver Rebecca Vang ny chef for strategi og organisation hos Politiken.

Lotte Folke Kaarsholm tiltræder stillingen hos Politiken 1. august, mens Rebecca Vang, ligesom Amalie Kestler, allerede er tiltrådt sin nye stilling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Amalie Kestler

Chefredaktør, Politiken
journalist (DJH 2003)

Lotte Folke Kaarsholm

Opinionsredaktør, Politiken
cand.mag. i litteraturvidenskab (Københavns Uni. 2009)

0:000:00