Politiker stod frem om chikane: Nu er hans vindue smadret igen

SKYGGESIDEN: Torben Engholm (S), byrådsmedlem i Horsens Kommune, stod onsdag frem og fortalte om den chikane, han har været udsat for i årevis. Nu har han igen fået smadret et vindue i sit hjem.

I går skete det igen. Vinduet blev smadret.

Torben Engholm (S), der er byrådsmedlem i Horsens Kommune, stod onsdag frem med sin historie i Altinget i forbindelse med en ny rundspørge, der viser, at fire ud af ti lokalpolitikere oplever chikane eller trusler. 

Torben Engholm stod frem i flere medier, men chikanen stoppede ikke. Tværtimod.

”Personen har smadret min rude, imens jeg var til interview hos TV 2 News i Aarhus. Jeg er selvfølgelig berørt af det, men jeg er stadig glad for, at jeg stod frem,” siger Torben Engholm.

Efter han er stået frem, har borgmesteren i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), henvendt sig til Torben Engholm.

”Borgmesteren har sagt, at det er utilstedeligt. Han har givet mig sin fulde støtte og vil gøre, hvad han kan for at bekæmpe det her,” siger Torben Engholm, der er en af de 40 procent lokalpolitikere, der har oplevet chikane eller trusler.

Ministeren ind i sagen
Altingets historie om trusler og chikane i kommuner har nu fået økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) til at kalde Folketingets partier sammen.

”Jeg tilkalder Folketingets partier til drøftelse omkring, hvad vi kan gøre ved det her,” siger han til Altinget.

Ministeren har ikke en løsning klar endnu, men vil finde en i fællesskab med Folketingets partier.

”Det her er en opgave, vi bør stå sammen om. For det handler om kernen i vores demokrati. Så tiden er ikke til en hurtig markering fra min side, men til at finde en løsning sammen med Folketinget,” siger han, og understreger at han ikke udelukker ”hårdere midler”.

EL stiller spørgsmål
Enhedslistens kommunalordfører, Finn Sørensen, har sendt et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til Simon Emil Ammitzbøll.

I spørgsmålet har han vedlagt Altingets historie, og han spørger ind til ministerens viden på området.

”Er ministeren bekymret over omfanget af trusler og chikane imod lokalpolitikere, og vil ministeren på den baggrund indkalde folketingets partier til en drøftelse af, hvad der kan gøres for at modvirke trusler og chikane imod folkevalgte og sikre udviklingen af en politisk kultur, der bygger på gode danske traditioner om demokratisk samtale og opbakning til borgere, der ønsker at deltage i det politiske liv,” lyder det i spørgsmålet.

Ministeren har en uge til at svare på spørgsmålet.

Forrige artikel DF kræver tænkepause før skilsmisse DF kræver tænkepause før skilsmisse Næste artikel Politikere og embedsmænd skraber bunden: Se de mest utroværdige job Politikere og embedsmænd skraber bunden: Se de mest utroværdige job
Jobcentre dropper effektivt redskab trods markante resultater

Jobcentre dropper effektivt redskab trods markante resultater

AKTIVERING: Et år efter at have været i revalidering er næsten halvdelen i job eller under uddannelse. Så det er en kortsigtet prioritering, når kommunerne fravælger revalidering for at spare penge, lyder kritikken på baggrund af ny analyse.