S og DF: Velfærd før skattelettelser

FL18: Dansk Folkeparti har ikke 23 milliarder til skattelettelser i sin model for næste års finanslov. Partiet ser hellere et løft i velfærden ved blandt andet at hæve ældrechecken. Samme melding lyder fra Socialdemokratiet.

"Det er der ikke i vores model."

Sådan siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, om regeringens forslag til en lettelse af skatter og afgifter for 23 milliarder kroner.

Regeringens skattelettelser er sammen med regeringens forslag til finanslov torsdag til førstebehandling i Folketinget. Og her står det helt klart, at Dansk Folkeparti vil prioritere anderledes end regeringen.

"Vi er politikere. Vi prioriterer, hvordan de penge, der er til rådighed, skal bruges. Der må vi sige, at på velfærdsområdet har vi nogle udfordringer, som vi skal have løst først," siger René Christensen.

Råderum
De udfordringer ligger ifølge René Christensen særligt på sundheds- og ældreområdet. Og her vil han gerne give et løft.

"Vi opfandt ældrechecken. Hvis der bliver et råderum, kan jeg love, at vi gerne vil hæve ældrechecken," siger René Christensen med henvisning til forhandlingerne mellem Dansk Folkeparti og regeringen.

Dansk Folkeparti har tidligere kategorisk afvist skattelettelser, men René Christensen er dog klar til at give lettelser i skatten, hvis der er råd til det efter et løft af velfærden.

”Nu må vi se, hvor stor posen bliver til skattelettelser. Vi håber, at der bliver noget tilbage, så danskerne kan få lidt mere,” siger han. 

S: Rækkefølgen skal være rigtig.
Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, er heller ikke imod skattelettelser. Han har dog, ligesom René Christensen, andre områder, han prioriterer højere. 

”Rækkefølgen skal være rigtig. Først vil vi prioritere velfærdsudfordringerne,” siger han, men understreger samtidig:

”Vi har ikke noget imod skattelettelser, men det skal være i bunden. Og kun hvis der er et råderum.”

Forrige artikel DF om bilafgifter: Stop leasingfusk, og vi får råd til billigere biler DF om bilafgifter: Stop leasingfusk, og vi får råd til billigere biler Næste artikel Altinget opruster på debatfronten: Libak, Kristiansen og Bosse Altinget opruster på debatfronten: Libak, Kristiansen og Bosse