S og DF vil sikre lejere i boligskatteaftale

BOLIGSKAT: Både S og DF melder nu ud, at en boligskatteaftale skal komme både lejere og ejere til gavn. Rabatter skal ikke kun komme ejerne til gavn, lyder det fra DF.

Dansk Folkeparti melder nu også ud, at lejere skal have gavn af boligskatteaftalen på linje med ejerne. I sidste uge var Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen ude med en lignende melding.<br>
Dansk Folkeparti melder nu også ud, at lejere skal have gavn af boligskatteaftalen på linje med ejerne. I sidste uge var Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen ude med en lignende melding.
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Mads Bang

Dansk Folkeparti melder nu også ud, at en kommende aftale om boligskatter skal komme både ejere og lejere til gavn.

DF's udmelding kommer, kort tid efter at Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen har sagt, at partiet vil arbejde for en ligestilling af lejere og ejere i en boligskatteaftale.

I et interview med de almene organisationers magasin, Boligen, fortæller finansordfører i Dansk Folkeparti René Christensen, at partiet er optaget af at gøre et nyt boligskattesystem rimeligt for de forskellige boligtyper.

Lejerne i de almene boliger har især været bekymrede for, om de dels ville blive omfattet af fastfrysningen af grundskylden, og dels om den såkaldte skatterabat vil blive udfaset over 20 år for deres vedkommende.

Og det ser ud til, at ihvertfald skatterabatten er i fokus for Folketingets to største partier i forhandlingerne.

"Dansk Folkeparti har fokus på, at overgangsordninger og skatterabatter ikke kun skal komme boligejerne til gavn,” siger Dansk Folkepartis skattepolitiske ordfører Rene Christensen til Boligen.

S-formand: Uretfærdig forskel
I sidste uge sagde Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, at det var "dybt uretfærdigt", at lejerne i de almene boliger har udsigt til en 20 årig skatterabat, mens den for boligejere gøres permanent.

”Socialdemokraterne vil derfor i de kommende forhandlinger om en reform af boligskatten have fokus på, at skatterabatten for almene boliger skal gøres permanent, som det er tilfældet for boligejerne,” sagde hun til Boligen.

Mette Frederiksen pegede ved samme lejlighed på, at partiet vil arbejde for, at en eventuel fastfrysning af grundskylden skal omfatte alle boligtyper.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00