S-rokade: Dan Jørgensen bliver ny næstformand i folketingsgruppen

ROKADE: Dan Jørgensen bliver ny næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe og videregiver samtidig sine ordførerskaber til Mattias Tesfaye. 

Dan Jørgensen vinker farvel til sine ordførerskaber for i stedet at blive ny næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe. 

Det skriver netavisen Pio

Posten som næstformand i gruppen har været ledig, siden Bjarne Corydon forlod den i 2015, da han forlod Folketinget for et job i McKinsey.

Dan Jørgensen har stået i spidsen for arbejdet med at udforme Socialdemokratiets nye principprogram, der blev vedtaget på partikongressen i september tidligere i år. De mange møder og samtaler med partiets medlemmer tager han med sig ind i arbejdet.

Han glæder sig nu til arbejdet som gruppenæstformand, for ifølge Dan Jørgensen selv er der nok at tage fat på for Socialdemokratiet med en blå regering, der trækker Danmark i en mere borgerlig retning.

"Vores principprogramsproces understregede, at vi socialdemokrater altid skal kæmpe for mindre ulighed i Danmark og verden. Det kommer til at fylde i mit arbejde," siger Dan Jørgensen til netavisen Pio.

Holstein: Garanteret ministerpost
Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, mener, at Dan Jørgensen kan være fint tilfreds med rokaden, der sætter ham i en stærk position. 

"Nu har Dan Jørgensen gjort sin pligt og får en ny fin placering som gruppenæstformand. Det er stort set en garanti for ministerpost, hvis S vinder næste gang. Så han lever nok med at afgive udlændingeområdet," siger han og fortsætter:

"Dan Jørgensen er partisoldaten, der loyalt fremlagde partiets strammerlinje. Hvad han egentlig selv mener, er langt mere dunkelt. En del af hans partikammerater tror, at Dan akkurat lige så gerne vil markedsføre den stik modsatte holdning."

"Troværdig ordfører"
Det er Mattias Tesfaye (S), der overtager Dan Jørgensens udlændinge- og integrationsordførerskab. 

Og ifølge Erik Holstein er han et oplagt valg til posten:

"Det er klogt træk at gøre Mattias Tesfaye til udlændinge- og integrationsordfører. Socialdemokraterne får problemer i udlændingepolitikken, når deres stramningerlinje har et taktisk præg, men Tesfaye formår at forbinde de socialdemokratiske stramninger med partiets ideologi og historie," siger han.

Mattias Tesfaye udkom i foråret med sin bog 'Velkommen Mustafa', der handler om 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik. Den udgivelse "har givet ham stor troværdighed", mener Holstein.

Mattias Tesfaye skriver på Twitter, at han forventer at fortsætte som erhvervsuddannelsesordfører.*

*Opdateret med Mattias Tesfayes tweet. 

Forrige artikel Konservative runder 10.000 medlemmer Konservative runder 10.000 medlemmer Næste artikel DF til regeringen: I har taget finansloven som gidsel DF til regeringen: I har taget finansloven som gidsel