Så kendte (og ukendte) er den nye regerings ministre

Det nye ministerhold rummer både landskendte og stort set ukendte navne, viser en ny måling. Her kan du se, hvor kendte de 23 medlemmer af Danmarks nye, brede regering er.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Mens statsminister Mette Frederiksen (S), vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er kendte af nærmest alle vælgere, er det langtfra tilfældet for hele det nye ministerhold.

Der er nemlig stor forskel på, hvor kendte og ukendte ministrene i den nye SVM-regering er. Det viser en ny måling foretaget af Epinion for Altinget og DR blandt 1.022 personer i løbet af den første uge af regeringens levetid.

Epinion har spurgt til vælgernes holdning til hver enkelt af de 23 ministre. Her er en af svarmulighederne, at man ikke kender den pågældende politiker. En mulighed, som er blevet benyttet hos indtil flere af ministrene.

Hvor flere af de socialdemokratiske gengangere er relativt kendte i den brede befolkning, stikker især syv nyudnævnte ministre ud i den anden ende. Det er nemlig under halvdelen af vælgerne, der ved, hvem de er.

Gå på opdagelse i hele regeringens kendisfaktor nedenfor, hvor du kan se, hvor mange procent af vælgerne, der ikke kender de enkelte ministre.

Genopfrisk siden, hvis grafikken ikke indlæses ordentligt.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00