Sådan står partierne inden valgdagen: Løkke er kongemager, LA står til markant fremgang, og Alternativet er tæt på Folketinget

Næsten hver anden vælger har i sinde at stemme på et andet parti end ved valget i 2019, og det tegner derfor til at blive et markant anderledes folketing efter 1. november. Se, hvordan partiernes form ser ud kort tid, før de møder vælgernes endelige dom.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Artiklen er opdateret 31. oktober klokken 22.25 med et nyt snit af målinger, som indeholder alle målinger publiceret før selve valgdagen. Altinget bringer ikke målinger på valgdagen.

Om under 24 timer åbner valgstederne landet over, og vælgerne vil omsider sætte de afgørende krydser, som skal forme dansk politik de næste fire år. 

Allerede nu tegner det til, at det bliver et markant anderledes sammensat folketing. Næsten hver anden vælger har i sinde at stemme på et andet parti end sidste gang. 

Det skyldes især, at de to nye partier – Moderaterne og Danmarksdemokraterne – begge står til at storme ind i Folketinget. 

Det viser et nyt kvalitetsvægtet snit af målinger, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. 

Ifølge snittet vil Løkkes Moderaterne få 9,3 procent af stemmerne ved tirsdagens folketingsvalg, mens Inger Støjbergs parti vil få otte procent. 

Mens Støjbergs opbakning er svundet ind i løbet af de seneste uger, står Løkke tilbage som valgkampens store vinder. Han har uge for uge cementeret sin kommende rolle som kongemager med markant fremgang, og ingen af de to traditionelle blokke kan tælle til 90 uden hans hjælp.

Artiklen fortsætter efter grafikken.