Samuelsen om Stockholm-angreb: Forfærdeligt og afskyvækkende

STOCKHOLM: Udenrigsminister Anders Samuelsen er dybt berørt af, at en lastbil fredag eftermiddag er kørt ind i en menneskemængde i Stockholm. Europa må arbejde tættere sammen, mener han.

”Jeg er dybt berørt af nyhederne fra Sverige.”

Sådan lyder det fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), efter en en lastbil fredag eftermiddag er kørt ind i en folkemængde på Drottninggatan i centrum af Stockholm.

”Det er så forfærdeligt at høre om dette terroristangreb, der har ført til flere dødsfald. Det er forfærdeligt og afskyvækkende,” siger Anders Samuelsen til Altinget.

Ifølge den svenske efterretningstjeneste Säpo er mindst tre dræbt , og otte mennesker er ifølge svensk politi kvæstet. Den svenske statsminister Stefan Löfven fortæller, at Sverige er blevet angrebet, og at alt tyder på et terrorangreb.

Europa må stå sammen
Ifølge den danske udenrigsminister er det vigtigt, at Europa står sammen.

”Vi bliver nødt til at bekæmpe terror i Europa. En af de ting, vi kan gøre, er at samarbejde endnu tættere om at udveksle data og informationer om terrorceller og terrorister, der går rundt i Europa,” siger Anders Samuelsen til Altinget.

Anders Samuelsen er i disse dage på rundtur i Europa for at lave nye alliancer efter brexit. Han befandt sig i Wien, hvor han skulle mødes med den østrigske udenrigsminister, da han hørte om angrebet i den svenske hovedstad.

”Vi må stå sammen og arbejde endnu tættere sammen. Det er en del af målet med den tur, jeg er på lige nu, at finde nye allierede i Europa,” siger Anders Samuelsen.

Løkke: En sorgens dag
Statsminister Lars Løkke Rasmussen har fredag eftermiddag været i kontakt med den svenske statsminister Stefan Löfven og kondoleret.

”Det gør ondt helt ind i hjertet, at vores svenske broderfolk er blevet udsat for så afskyeligt et angreb. Et fejt forsøg på at kue os og vores fredelige måde at leve på i Skandinavien,” siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse

”Det er en sorgens dag. Men det er også viljens dag. En vilje til at bekæmpe mørket.

For hvert forsøg på at bøje os, rykker vi tættere sammen. Vi slår ring om vores svenske naboer. Mine tanker er hos ofrene og deres pårørende,” fortsætter han.

Statsministeriet oplyser, at de danske myndigheder følger situationen i Stockholm tæt.

,

Forrige artikel Jens Rohde dropper kommunalpolitik Jens Rohde dropper kommunalpolitik Næste artikel Forsker: Regeringen håndterede EU-afstemning ”skandaløst amatøragtigt” Forsker: Regeringen håndterede EU-afstemning ”skandaløst amatøragtigt”