Schaldemose om vælgerlussing: "Jeg ville ligne Komiske Ali, hvis jeg sagde, jeg ikke var skuffet"

Christel Schaldemose vil bruge de næste dage på at evaluere Socialdemokratiets valgresultat, da hun "helt ærligt ikke" kan forklare, hvorfor partiet tabte 5,9 procentpoint. Og så glæder hun sig til at komme tilbage til Bruxelles.

Christel Schaldemose forholdt sig mandag morgen til valgresultatet, hvor Socialdemokratiet tabte 5,9 procentpoint.
Christel Schaldemose forholdt sig mandag morgen til valgresultatet, hvor Socialdemokratiet tabte 5,9 procentpoint.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Sine Riis Lund

Da fire partiers spidskandidater i Altingets gård mandag formiddag blev spurgt, om de var skuffede over valgresultatet, røg en enkelt hånd i vejret.

Den tilhørte socialdemokratiske Christel Schaldemose.

“Selvfølgelig er jeg da skuffet. Jeg ville gerne, at vi havde haft en fremgang. Det fik vi ikke, men midt i det hele glæder jeg mig over, at vi trods alt er lykkedes med at fastholde de tre mandater, som vi havde i forvejen,” sagde hun.

Christel Schaldemose var på scenen sammen med de tre spidskandidater fra Radikale, Liberal Alliance og Moderaterne for at reflektere over det netop overståede valg til Europa-Parlamentet.

Socialdemokratiet fik 15,6 procent af stemmerne mod 21,5 procent ved valget i 2019.

"Jeg ville ligne Komiske Ali, hvis jeg sagde, at jeg ikke var skuffet over resultatet,” sagde Christel Schaldemose.

Tid til refleksion

Debatten blev modereret af Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, der ville vide, hvad det var ved valgkampen, der ikke gik, som den skulle. 

Jeg tænker, vi skal bruge nogle dage på at prøve at analysere hele vejen rundt, mig selv inklusive.

Christel Schaldemose
Spidskandidat, Socialdemokratiet

“Det ved jeg helt ærligt ikke. Og det er ikke noget, jeg siger, bare for at undgå at svare. Jeg har faktisk ikke et rigtigt klart billede af det endnu. Jeg tænker, vi skal bruge nogle dage på at prøve at analysere hele vejen rundt, mig selv inklusive,” lød svaret fra den socialdemokratiske spidskandidat.

Hun lagde dog ikke skjul på, at hun nu ser frem til at komme tilbage til Bruxelles.

“Så skal jeg ned og lave noget, som jeg i hvert fald ved, jeg er god til, nemlig at lave politik og resultater, og det glæder jeg mig rigtig meget til,” sagde Christel Schaldemose. 

Læs også

Dræberinstinkt i debatter

Skal jeg forstå det sådan, at du i virkeligheden bedre kan lide – og måske også selv synes, du er bedre til – at lave dagligt politisk arbejde i Strasbourg og Bruxelles end til at føre valgkamp?

“Jeg tror egentlig, at Elisabet Svane fra Politiken sagde det meget præcist i en analyse. Hun sagde, at jeg ikke har det der dræberinstinkt i debatterne. Det tror jeg egentligt er rigtigt. Det har jeg ikke. Det synes jeg så personligt måske er meget sympatisk, at man ikke har, men logikken i en valgkamp handler også meget om sådanne ting,” sagde Christel Schaldemose.

Hun blev også forholdt, om hun – set i det lys – lod sig spænde for meget for en vogn, da hun i debatten mellem spidskandidater på nationalt tv gik til angreb på SF for deres udlændingepolitik.

“Det er klart, at når vi skal analysere, hvad der var godt, og hvad der var skidt, så vil det selvfølgelig også være noget, vi kigger på, men jeg kan ikke drage nogen konklusion. Det håber jeg, at I har forståelse for. Vi skal lige have tid til at kigge det hele igennem og vurdere det hele,” sagde Christel Schaldemose. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christel Schaldemose

MEP (S)
cand.mag. i historie (SDU 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024