Se listen: Tre nye og 61 andre medier får støtte

MEDIESTØTTE: Der er afslag til Se & Hør og Euroman og værsgo til Zetland, Føljeton og Magasinet F5. Mediestøtten for næste år er fordelt. Se, hvem der fik mest og mindst.

Zetland har tidligere fået etableringsstøtte, men får nu 1,8 millioner kroner i mediestøtte. Her er tre af stifterne, fra venstre Tav Klitgaard, Lea Korsgaard og Jakob Moll.
Zetland har tidligere fået etableringsstøtte, men får nu 1,8 millioner kroner i mediestøtte. Her er tre af stifterne, fra venstre Tav Klitgaard, Lea Korsgaard og Jakob Moll.Foto: /ritzau/Marie Hald
Kristine Korsgaard

Der er tre nye medier i rækken af modtagere af mediestøtte for næste år.

Zetland kan se frem til at modtage 1,8 millioner kroner i mediestøtte, mens Magasinet F5 får 531.000 kroner, og Føljeton får 186.000.

Det fremgår af den liste over næste års modtagere af mediestøtte, som Slots- og Kulturstyrelsen i dag har offentliggjort.

De gamle dagblade Kristeligt Dagblad og Information topper listen med henholdsvis knap 29 millioner og godt 25,5 millioner kroner. De får del i en supplementspulje for mindre landsdækkende medier. Kjerteminde Avis får den mindste pose penge af de i alt 64 modtagere af mediestøtte næste år.

Nedtur for fynske medier
Ser man på fordelingen af støtte i forhold til sidste år, er det især Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Avisen.dk og JydskeVestkysten, der må holde for. De mister hver mere end en million kroner i forhold til støtten i 2017.

Til gengæld kan blandt andre Århus Stiftstidende se frem til et væsentligt højere tilskud.

Der var 16 nye ansøgere til puljen, som i alt er på 366 millioner kroner. Blandt andre havde Se & Hør, Familie Journal, Euroman, Format og Altinget Magasin søgt om støtte, men fik afslag.

 

Læs også

Dokumentation

Se hele listen over næste års modtagere af mediestøtte. 

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lea Korsgaard

Ansvarshavende chefredaktør, Zetland, bestyrelsesformand, DMJX
BA i journalistik (Syddansk Uni. 2005), MA i sociologi (The New York School of Social Research 2009)

0:000:00