Se listen: Tre nye og 61 andre medier får støtte

MEDIESTØTTE: Der er afslag til Se & Hør og Euroman og værsgo til Zetland, Føljeton og Magasinet F5. Mediestøtten for næste år er fordelt. Se, hvem der fik mest og mindst.

Der er tre nye medier i rækken af modtagere af mediestøtte for næste år.

Zetland kan se frem til at modtage 1,8 millioner kroner i mediestøtte, mens Magasinet F5 får 531.000 kroner, og Føljeton får 186.000.

Det fremgår af den liste over næste års modtagere af mediestøtte, som Slots- og Kulturstyrelsen i dag har offentliggjort.

De gamle dagblade Kristeligt Dagblad og Information topper listen med henholdsvis knap 29 millioner og godt 25,5 millioner kroner. De får del i en supplementspulje for mindre landsdækkende medier. Kjerteminde Avis får den mindste pose penge af de i alt 64 modtagere af mediestøtte næste år.

Nedtur for fynske medier
Ser man på fordelingen af støtte i forhold til sidste år, er det især Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Avisen.dk og JydskeVestkysten, der må holde for. De mister hver mere end en million kroner i forhold til støtten i 2017.

Til gengæld kan blandt andre Århus Stiftstidende se frem til et væsentligt højere tilskud.

Der var 16 nye ansøgere til puljen, som i alt er på 366 millioner kroner. Blandt andre havde Se & Hør, Familie Journal, Euroman, Format og Altinget Magasin søgt om støtte, men fik afslag.

 

Forrige artikel Regeringen vil have højere EU-mål for grøn energi Regeringen vil have højere EU-mål for grøn energi Næste artikel Nu går det løs: Se overenskomstkrav for kommuner og regioner Nu går det løs: Se overenskomstkrav for kommuner og regioner