Selina Juul vinder nystiftet stræberpris

PRIS: Stifteren af Stop spild af Mad, Selina Juul, får den nye pris Stræberen af De Samvirkende Købmænd for sin indsats mod madspild.

”Det er jo fantastisk.”

Det var en tydeligt rørt og glad Selina Juul, der torsdag modtog den nye pris Stræberen af De Samvirkende Købmænd efter en folkemødedebat.

Selv vidste Selina Juul intet om, at der skulle uddeles en pris efter debatten, og overraskelsen var derfor stor.

”Det er en anerkendelse af de mange, mange mennesker, som har været med de seneste år. Det er ikke min pris – det er vores pris,” siger Selina Juul og fortsætter:

”De seneste seks år er Danmarks madspild reduceret med 14.000 ton hos forbrugerne, så vi er på den rigtige vej. Så det er en dejlig anerkendelse.”

Prisen blev overrakt af De Samvirkende Købmænds direktør, John Wagner, og han fortalte, at prisen hedder Stræberen, og at selve prisen er lavet i 2008 – det samme år, som Selina Juul stiftede Stop Spild af Mad.

”Selina har været en stræber. Men det har aldrig været på egne vegne, det har altid været i den gode sags tjeneste,” lød begrundelsen fra John Wagner, da han overrakte prisen.

Han pegede blandt andet på, at Selina Juul får prisen for sin indsats mod madspild og sin måde at gå til sit arbejde på.

”Du er fordomsfri, du skaber alliancer, og du går i samarbejde med alt og alle i den gode sags tjeneste. Det, synes vi, er en god tilgang fra en NGO, så det sætter vi stor pris på,” sagde John Wagner til Selina Juul.

Han opfordrede samtidig Selina Juul til at lade prisen blive en vandrepokal, så hun hvert år kan give prisen videre til en organisation, virksomhed eller en person, som har gjort en stor indsats i samme sags tjeneste.

Og arbejdet med at stoppe madspild fortsætter, fortæller Selina Juul.

”Jeg håber, at om ti år så snakker vi ikke om madspild. Om ti år er det her blevet implementeret og forankret, så alle detailkæder, forbrugere og politikere har fokus på madspild,” siger hun.

Forrige artikel Video: Anders Fogh er på Folkemødet som forretningsmand Video: Anders Fogh er på Folkemødet som forretningsmand Næste artikel Kommission: Vi har ikke råd til at spare flere mellemledere væk Kommission: Vi har ikke råd til at spare flere mellemledere væk
Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

ERSTATNING: Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, som sikrer knap 19 milliarder i erstatning til danske minkavlere og følgeerhverv. Over de næste ti år skal avlerne kompenseres for aflivningen af alle mink i kampen mod coronasmitte.