Skatteministeriet efter hård kritik: Ejendomsvurderinger kommer til tiden

TIDSPLAN: 80.000 boligejere måtte vente forgæves på ejendomsvurderinger i juli. I en mail til Altinget slår Skatteministeriet nu fast, at vurderingerne kommer inden 2020. 

Skatteministeriet maner nu til besindighed efter flere dages historier om, at 80.000 boligejere ikke modtog tilbud om vejledende ejendomvurderinger i juli.

I en mail til Altinget oplyser ministeriet, at tilbuddene om vejledende vurderinger kommer inden udgangen af 2019:

"Tilbuddet til 80.000 boligejere om at modtage en vejledende vurdering bliver fortsat udsendt i andet halvår af 2019, som det har været kommunikeret gentagne gange siden årsskiftet," skriver ministeriet og fortsætter:

"Den tidsplan er dels valgt af en række tekniske årsager samt af hensyn til, at en stor del af de berørte boligejere er på ferie i sommermånederne. Målet med de vejledende vurderinger er dels at give boligejerne tryghed, dels at give Vurderingsstyrelsen værdifuld viden frem mod udsendelsen af de nye og mere retvisende vurderinger fra midten af 2020 og frem."

I oktober sidste år udsendte Skatteministeriet en pressemeddelelse, hvori det satte 80.000 boligejere et tilbud om en testvurdering af deres ejendom i udsigt inden udgangen af juli i år. 

Det skete ikke, og siden 1. august har flere medier - blandt andet Finans.dk og Berlingske - skrevet om forsinkelsen, der er en af flere udskydelser i forbindelse med implementeringen af det nye ejendomsvurderingssystem, der skal fungere fra 2020.  

DF: Ministeren må forklare sig
Det undrer dog stadig Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtjkær, at julifristen ser ud til at være overskredet. Han kalder det mistillidsskabende, og vil nu bede skatteminister Morten Bødskov (S) redegøre for processen til aftalekredsen.   

"Lige før valget får vi at vide, at det hele kører planmæssigt. Nu er det blevet udskudt igen. Vi har ikke fået noget at vide om, hvorfor det er udskudt den her gang, og det er alarmerende," siger ordføreren, og fortsætter:

"Jeg håber, at der er en simpel og god forklaring. Det bliver vi nødt til at få svar på."

Læs hele historien på Altinget: by & bolig, hvor du får mere baggrund og flere kommentarer. 

Forrige artikel Claus Hjort fastholder: Det er uholdbart, at Kristian Jensen underløber Løkke Claus Hjort fastholder: Det er uholdbart, at Kristian Jensen underløber Løkke Næste artikel FN-organ: Sådan bliver Danmark verdensmester i innovation FN-organ: Sådan bliver Danmark verdensmester i innovation