Slut med tænkepause: Regeringen forhandler boligskat

BOLIGSKAT: Regeringen forhandler videre om en bolig- og ejendomsskatteaftale efter en kort tænkepause. En aftale kan være på plads snart.

Regeringens tænkepause er allerede ovre. Ifølge Altingets oplysninger forhandler finansminister Kristian Jensen (V) om boligskat i disse dage. <br>
Regeringens tænkepause er allerede ovre. Ifølge Altingets oplysninger forhandler finansminister Kristian Jensen (V) om boligskat i disse dage.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Mads Bang

Regeringens tænkepause i forhold til boligskat er øjensynligt forbi, og forhandlingerne om boligskat kører videre.

VLAK-regeringen forhandler om en aftale med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Ifølge Altingets oplysninger forhandles der i disse dage, og der er ikke lagt op til, at finansminister Kristian Jensen vil offentliggøre et nyt udspil fra regeringen.

Det har ellers været den gængse opfattelse, efter ministeren op til påske bebudede en tænkepause, at regeringen ville offentliggøre et nyt udspil, som så derefter skulle forhandles på plads.

Men det ser ikke ud til at blive tilfældet, og ifølge Altingets oplysninger har der faktisk været forhandlinger hen over påsken.

Usikkert mål
Mens Altingets kilder altså fortæller, at forhandlingerne fortsætter, så er meldingerne mere spredte, når man spørger ind til udsigten til en aftale.

En aftale kan ifølge nogle være på vej allerede torsdag, men kan sagtens trække længere ud, da de sidste udeståender er nogen af dem, der ”gør ondt”, som en kilde tæt på forhandlingerne konstaterer.

Regeringens tænkepause blev begrundet med, at det ikke var til at skabe opbakning til regeringens udspil. Allerede på det tidspunkt var der dog blandt flere ordførere en opfattelse af, at man var så tæt på, at en aftale var nært forestående.

Grundskyld i fokus
Flere politiske kommentatorer har efter Kristian Jensen bebudede tænkepausen peget på, at forhandlingerne var strandet på spørgsmålet om fastfrysning af grundskylden.

Fastfrysningen skal indføres i de næste år, indtil der kommer et nyt skattesystem i 2021. Det har især været en mærkesag for Konservative.

Fastfrysningen af grundskylden er dog relativt dyr, og det var altså ikke muligt for Kristian Jensen at finde finansieringen op til påske. Det er fortsat uvist om fastfrysningen af grundskylden stadig er en del af forhandlingerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00