Snit af målinger: Efter et år i medvind går Nye Borgerlige tilbage

For første gang i et år bevæger Nye Borgerlige sig nedad i Altingets vægtede snit af målinger. Det samme gør Socialdemokratiet, som har mistet tre mandater på en måned.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Efter et år med en gradvis optur i meningsmålingerne går Nye Borgerlige nu tilbage.

Det viser et nyt kvalitetsvejet snit af målingerne i april, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

I løbet af den seneste måned er Nye Borgerlige faldet 1,3 procentpoint, og partiet står nu til 8,9 procent af stemmerne. Det er første gang i et år, at partiet oplever tilbagegang i Altingets vægtede snit af målinger.

Tilbagegangen betyder også, at partiet står til to mandater mindre, end det gjorde for en måned siden.

Hvis der var valg i dag, ville Nye Borgerlige ifølge snittet af målinger få 16 mandater. Selvom partiet er gået en anelse tilbage i løbet af april, har det derfor stadig udsigt til en markant fremgang i forhold til de fire pladser i Folketinget, som partiet har lige nu.

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, havde Nye Borgerlige opnået et niveau i meningsmålingerne, som formentlig var højere end partiets reelle vælgerpotentiale ved et folketingsvalg. Nu bliver det interessante, hvordan partiets opbakning udvikler sig i den kommende tid, siger han.

"Nye Borgerlige var kommet meget højt op - nok også højere end deres naturlige niveau. Jeg tror ikke, de har en chance for at score 10 procent ved et folketingsvalg, men det bliver interessant at følge dem de næste måneder,” siger Erik Holstein og tilføjer:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00