Søren Papes rådgiver stopper

NAVNE: Søren Pape Poulsens rådgiver, Alexander Tolstrup, har takket nej til at fortsætte og blive særlig rådgiver for den nye justitsminister.

Mandag blev den konservative formand Søren Pape Poulsen justitsminister, men han kommer ikke til at få glæde af sin hidtidige rådgiver i Justitsministeriet.

Det oplyser Alexander Tolstrup til Altinget, og han uddyber det på Linkedin:

”Efter mere end to gode og hektiske år som rådgiver for Søren Pape har jeg valgt at takke nej til at følge med ind i Justitsministeriet,” skriver han.

36-årige Alexander Tolstrup har været rådgiver for Søren Pape siden september 2014, hvor han blev ansat bare en måned efter, Pape var blevet valgt som ny K-formand.

”Opgaverne har været mange – og mangeartede – i løbet af de sidste par år. Frem for alt har det handlet om at få skærpet den Konservative profil. Det projekt har vi været godt på vej med,” skriver Alexander Tolstrup.

Læs også: Toppolitikere mister spindoktorer

Alexander Tolstrup er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2006, og han har derudover en master i medier og kommunikation.

Han fortæller, at det har været en fornøjelse at arbejde både med og for Søren Pape, men at han nu vil prøve noget andet end partipolitik. Hvad ved han dog ikke endnu.

”Nu begynder en ny fase for Søren Pape og partiet, mens jeg har ambitioner om at prøve mig selv af uden for det partipolitiske igen – og til at se min lille nybagte familie. Derfor er det naturligt, at vores veje skilles nu,” lyder det fra Alexander Tolstrup.

Søren Pape Poulsen kan som en af tre ministre i den nye VLAK-regering ansætte to særlige rådgivere, fordi han er partileder. Hvilke V-ministre der mister en spindoktor, efter der er lavet nye regler for brug af særlige rådgivere, kan man læse mere om her.

Forrige artikel Henrik Sass bliver ny statsrevisor Henrik Sass bliver ny statsrevisor Næste artikel Thulesen: Nye væksttal fjerner behovet for smertefulde reformer Thulesen: Nye væksttal fjerner behovet for smertefulde reformer