Om  
Flemming Pless

Sognepræst færdig efter krænkelsessager

Sognepræsten i Christians Kirke Flemming Pless har meddelt sin afsked. Det sker efter en længere undersøgelse af sager om krænkende adfærd.

Simon Solkær Lassen

Rettelse: I en tidligere version af artiklen fremgik det, at Flemming Pless var blevet fyret. Det er imidlertid ikke korrekt. Flemming Pless har selv meddelt sin afsked. Altinget beklager fejlen.

Flemming Pless har opsagt sit job som sognepræst i Christians Kirke på Christianshavn. Det sker på baggrund af en klagesag, hvor fem kvinder kunne berette om krænkende adfærd fra Flemming Pless' side.

29. marts 2021 blev præsten hjemsendt på orlov, mens sagen blev undersøgt, blandt andet af advokatfirmaet Kromann og Reumert.

Kirkeministeriet meddelte tirsdag aftrædelsen via ministeriets hjemmeside: 

"Kirkeministeriet har i dag meddelt en tjenestemandsansat sognepræst afsked efter ansøgning med virkning fra udgangen af december i år.

Præsten havde forinden været genstand for et tjenstligt forhør, og Kirkeministeriet havde kort forinden partshørt præsten om ministeriets påtænkte afgørelse på baggrund af forhørslederens beretning med tilhørende indstilling, da ministeriet modtog præstens ansøgning."

Ifølge Flemming Pless er der ikke tale om en fyring. 

"Jeg har valgt at søge min afsked den 17. september som sognepræst efter næsten 34 år i Folkekirken, skriver han på sin Facebook."

"Man kan næppe komme igennem en lang karriere som præst og privatperson uden at komme til at træde nogen over tæerne eller skabe sorg." 

Kirkeministeriet meddeler, at sognepræsten stopper i slutningen af december. Det følger af tjenestemandslovens § 27, at en tjenestemand med tre måneders varsel kan forlange sig afskediget til udgangen af en måned.

Læs Altingets interview med Flemming Pless om sagen her

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Pless

Sognepræst, Christians kirke
cand.theol., fotograf

0:000:00