Statsministeren indfører nye restriktioner: Vi skal se færre mennesker

CORONA: Et nyt niveau af coronarestriktioner rammer nu hele landet. Alle landets barer, caféer og restauranter skal lukke klokken 22 og forsamlingsforbuddet sænkes igen til 50. Derudover opfordres det til at arbejde hjemme de næste to uger.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Regeringen vil gå væk fra sin strategi om kun at sætte ind lokalt og indfører igen landsdækkende restriktioner.

Det står klart efter pressemødet i Statsministeriet, hvor Mette Frederiksen (S) fredag eftermiddag igen førte ordet.

”Coronasmitten har igen fået fat i Danmark, derfor sætter vi ind med nationale tiltag,” startede statsministeren pressemødet i Spejlsalen.

De skærpede tiltag betyder, at alle landets barer, caféer og restauranter bliver underlagt samme krav som i Storkøbenhavn, og derfor fremover skal lukke klokken 22. Det bliver ligeledes påbudt, at man skal bære mundbind, når man ikke sidder ned på serveringsstederne.

Læs også

Opfordrer til at arbejde hjemme
Mette Frederiksen opfordrede både private og offentligt ansatte at arbejde hjemme fra de næste to uger. Derudover henviste hun til, at man generelt bør undgå kollektiv trafik i myldretiden og i højere grad skal tage cyklen i det omgang, det er muligt. 

Forsamlingsforbuddet sættes ned fra 100 til 50 over hele landet. Arrangementer med siddende gæster så som koncerter og konferencer er dog undtaget, der er grænsen 500 personer. Samtidig bliver forsøgsordningen med mere end 500 tilskuere til fodboldkampe i Superligaen suspenderet.

Statsministeren opfordrede desuden danskerne til at omgås færre mennesker i løbet af efteråret. Hun vil ikke komme med et konkret tal på, hvor mange personer man hver især må være sammen med, men hun henviste til, at alle bruger "vores sunde fornuft."

De nye coronarestriktioner, der alle løber til og med den 4. oktober, kommer i kølvandet på et stadigt stigende smittetal. De nyeste tal viser, at der er konstateret 454 nye smittede det seneste døgn. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00