Om  
Stine Bosse
Bergur Larsson Løkke Rasmussen

Stine Bosse bliver EU-spidskandidat for Moderaterne

Sammen med Bergur Løkke Rasmussen er det erhvervskvinden Stine Bosse, der bliver Moderaternes spidskandidat til EU-valget i 2024. 

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Bolette Høj

Efter flere år som ihærdig samfundsdebattør, træder Stine Bosse nu ind på den politiske scene.

Torsdag aften blev hun præsenteret som spidskandidat for Moderaterne ved næste års valg til Europa-Parlamentet i et interview med Politiken.

"Jeg har altid sagt, at det eneste, jeg ville politisk, var europapolitik. At det skulle være det rigtige parti. Og at der skulle være brug for mig," siger Stine Bosse til avisen.

Det er 12 år siden, hun forlod sin som topchef i Tryg. Siden har Stine Bosse ifølge hende selv afvist flere partiers opfordringer og tilbud om at stille op for dem. Men nu har hun altså sagt ja til Lars Løkke Rasmussen parti.

Som spidskandidat kommer hun danne tæt makkerskab med partiets anden spidskandidat, Lars Løkke Rasmussens søn, Bergur Løkke Rasmussen.

Han har allerede en plads som medlem af Parlamentet. Han blev valgt ind for Venstre ved det seneste EU-valg, men forlod partiet for at slutte sig til sin far i Moderaterne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stine Bosse

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (M), formand, PlanBørnefonden, bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

Bergur Larsson Løkke Rasmussen

MEP og regionsrådsmedlem (M), Region Hovedstaden, kaptajn, Forsvaret
cand.merc. i finance and strategic management (CBS), kaptajn-R, Den Kongelige Livgarde

0:000:00