Om  
Jonas Christoffersen
Inger Støjberg
Magnus Heunicke

Jonas Christoffersen vinder Advokathædersprisen 2022

Dreyers Fonds Hæderspris går i 2022 til den tidligere menneskerettighedsdirektør og nuværende advokat Jonas Christoffersen, der blandt andet har forsvaret Inger Støjberg og været bisidder for sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og tidligere udenrigsminister Per Stig Møller (K).

Advokat Jonas Christoffersen bliver anerkendt for sit fokus på principielle rettigheder og brede virke som blandt andet bisidder for Magnus Heunicke og Per Stig Møller samt som forsvarsadvokat for Inger Støjberg.
Advokat Jonas Christoffersen bliver anerkendt for sit fokus på principielle rettigheder og brede virke som blandt andet bisidder for Magnus Heunicke og Per Stig Møller samt som forsvarsadvokat for Inger Støjberg.Foto: offersen:christoffersen
Ghita Nidam Møller

Mod til at gå imod systemet og siddende regeringer og retsprincipper på dagsorden. Det er prisværdige principper, som Dreyers Fond hylder ved sin årlige pris uddeling.

Derfor tildeler fonden advokat Jonas Christoffersen Dreyers Fonds Hæderspris 2022 for hans "usædvanlige og alsidige karriere", oplyser Dreyers Fond.

Jonas Christoffersens bliver anerkendt for, hvordan han har udfoldet sit juridiske virke i både advokatbranchen og på det menneskelige område. Han har gjort sig bemærket med et bredt karrierespænd fra at være fuldmægtig i Højesteret, 11 år som direktør i Institut for Menneskerettigheder og senest som forsvarer for ministre i betændte, profilerede retssager.

Jonas Christoffersens virke illustrerer integritet og en forbilledlig udfyldelse af advokatrollen, der er en hæderspris værdig.

Dreyers Fond

Han har både været bisidder for Magnus Heunicke i granskningskommissionen, Per Stig Møller i Tibetkommissionen og været Inger Støjbergs forsvarsadvokat i rigsretten. I begge sager har han gennem sin faglighed argumenteret for, hvorvidt noget var en instruks eller ej.

"Jonas Christoffersen er et fagligt fyrtårn, der til stadighed gør en indsats for at sætte vigtige retsprincipper til bred demokratisk debat, også når det kræver at gå imod systemet og siddende regeringer," lyder begrundelsen.

Han har i dag i sit eget advokatfirma offersen:christoffersen, der blev etableret i 2020 med speciale i principielle og komplekse retssager og rådgivning indenfor juridisk tunge discipliner. Sideløbende med sit virke som advokat er han medlem af flere råd og udvalg, herunder Advokatsamfundets nyoprettede Grundrettighedsudvalg, der blandt andet forholder sig til menneskerettigheder. 

Den 52-årige advokat er desuden udnævnt til ridder af Dannebrogordenen og er tidligere blevet hædret med Hartmann-prisen for sit arbejde med at fremme retssikkerhed og menneskerettigheder i Danmark. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonas Christoffersen

Advokat, Offersen og Christoffersen, medlem, Dataetisk Råd
cand.jur. (Københavns Uni. 1995), advokat (1998), dr.jur. (Københavns Uni. 2008)

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD), fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

0:000:00