Stoltenberg tager to år mere som Nato-generalsekretær

NAVNE: Norske Jens Stoltenberg fortsætter som Nato-generalsekretær i yderligere to år.

Jens Stoltenberg har siden oktober 2014 været Natos generalsekretær, og det vil han fortsætte med at være indtil 2020. 

Det skriver Nato i en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at Nato-landene er blevet enige om, at Jens Stoltenberg skal fortsætte på posten frem til 30. september 2020.

Jens Stoltenberg udtrykker begejstring over forlængelsen af sit mandat som generalsekretær for Nato på sin Twitter-konto:

58-årige Jens Stoltenberg er uddannet cand.oecon. fra Universitetet i Oslo i 1987. Han er tidligere norsk statsminister, hvor han sad på embedet af to omgange. Først fra 2000 til 2001 og senere i perioden 2005 til 2013. 

Han var formand for det norske Arbeiderpartiet fra 2002 og indtil 2014, hvor han overtog posten som generalsekretær for Nato efter Anders Fogh Rasmussen.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) benyttede også lejligheden til at lykønske Jens Stoltenberg med forlængelsen som generalsekretær for Nato: 

Forrige artikel Holstein: Årtiers mest bizarre finanslovsdrama Holstein: Årtiers mest bizarre finanslovsdrama Næste artikel Julekalender: Zenia Stampe vil ikke være en politik-robot Julekalender: Zenia Stampe vil ikke være en politik-robot