Sundhedsstyrelsens direktør udsender en efterlysning: Jeg kan da godt være bange for, at vi har bidraget til problemet

Skriv til os, hvis Sundhedsstyrelsen via vejledninger eller anbefalinger har sat gang i overbehandling eller unødige undersøgelser og behandlinger i sundhedsvæsenet. Sådan lyder det nu fra styrelsens direktør, Jonas Egebart, i Politisk Stuegang (del 2). Ud over overbehandling er dagens andre emner specialeplanen og de tre ting, der bekymrer den nye direktør mest.

Gæst I Politisk Stuegang er Sundhedstyrelsens direktør Jonas Egebart (tv). Vært er Altingets sundhedspolitiske analytiker Ole Toft.  Dette er anden og sidste podcast med direktøren - i denne omgang. 
Gæst I Politisk Stuegang er Sundhedstyrelsens direktør Jonas Egebart (tv). Vært er Altingets sundhedspolitiske analytiker Ole Toft.  Dette er anden og sidste podcast med direktøren - i denne omgang. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis sundhedsstyrelsen har bidraget til spild, unødig aktivitet og overbehandling i sundhedsvæsnet, så send en mail til Sundhedsstyrelsen.

Det er et af de klare budskaber fra Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart, i del to af interviewet med ham i Politisk Stuegang. Lyt til første del her eller i din podcast app. 

"Jeg kan da godt være bange for, at vi har skrevet noget i en rapport på et tidspunkt, som måske har gjort, at folk har lagt et behandlings- eller undersøgelsesniveau, som ikke længere er relevant eller nyttigt," siger Jonas Egebart.  

Han opfordrer derfor alle, der mener at have eksempler på dette at sende eksemplerne til styrelsens mail: [email protected].  

"Måske vi har udgivet en vejledning eller andet, som Sundhedsstyrelsen kan gøre noget ved, så skriv til os, så vil vi gerne kigge på det," siger Jonas Egebart.

Han kommer med sin anbefaling i den del af interviewet, der kredser om den store debat om, hvordan man bekæmper spild og øger prioriteringen i sundhedsvæsenet.  
 
Dagens andre emner:

  • Revisionen af specialeplan – mere frihed til regioner og privathospitaler?
     
  • Spild og overbehandling: Styrelsens rolle i løsningen af problemerne  

  • Er Egebart enig med Brostrøm: Sundhedsvæsenets værste krise i 30 år 

  • Hvad holder styrelsesdirektøren vågen om natten? 

  • Egebart kommer med et bud på et lyspunkt for sundhedsvæsenet  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonas Egebart

Direktør, Sundhedsstyrelsen
cand.med. (Københavns Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024