Swedbank fyrer dansk direktør efter hvidvaskskandale

HVIDVASK: Birgitte Bonnesen er blevet fyret som direktør i Swedbank. Det sker, efter banken er blevet midtpunkt i en ny hvidvaskskandale.

Birgitte Bonnesen stopper som direktør i Swedbank med øjeblikkelig virkning.
Birgitte Bonnesen stopper som direktør i Swedbank med øjeblikkelig virkning.Foto: AFP/Janerik Henriksson/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Swedbanks bestyrelse har torsdag morgen afskediget den danske direktør Birgitte Bonnesen.

Det skriver banken i en pressemeddelelse. 

"De seneste dages udvikling har indebåret enorme belastninger på banken. Bestyrelsen har derfor afsat Birgitte Bonnesen. Med det sagt har Birgitte Bonnesen i løbet af sine tre år som administrerende direktør gjort en betydningsfuld indsats," lyder det fra Lars Idermark, bestyrelsesformand i Swedbank, i pressemeddelelsen.

Endnu en hvidvaskskandale
Fyringen af Birgitte Bonnesen kommer i kølvandet på en ny skandale, hvor Swedbank efter sigende har hvidvasket for op mod 1.400 milliarder svenske kroner. Det svarer til godt 1.002 milliarder danske kroner. 

Før Birgitte Bonnesen tiltrådte som bankens administrerende direktør, var hun ansvarlig for bankens afdelinger i Estland, Letland og Litauen. Det er netop afdelingen i Estland, der er i centrum i hvidvasksagen. 

Skandalen brød frem i februar, hvor anklagen lød på, at banken havde hvidvasket for 95 milliarder svenske kroner. I denne uge blev beløbet dog hævet til 1.400 milliarder. Sagen er altså næsten på størrelse med skandalen i Danske Bank, hvor der er tale om 1.500 milliarder danske kroner.

Bankens finansdirektør Anders Karlsson er tiltrådt som konstitueret direktør. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgitte Bonnesen

Fhv. adm. direktør, Swedbank

0:000:00